Da Mette-Marit kom til Storkyrkan sammen med kronprins Haakon lørdag for å overvære kronprinsessebryllupet i Sverige, hadde hun på en en lyseblå gallakjole.

Hun bar perlediademet etter dronning Maud og over brystet hadde hun den svenske Nordstjerneorden.

Kronprinsessen har tidligere fått regelrett slakt for sine kjolevalg i svensk presse. Denne bryllupshelgen har imidlertid motejournalistene kommet på andre tanker og hyllet henne for sin vakre kjolestil.

Les også:

Hun er kjoledronningen

Slik skal du kle deg i sommerbryllup

Aftonbladets nettkommentatorer greide likevel ikke å dy seg da vår kronprinsesse kom skridende som en sommerdrøm opp mot Storkyrkan før vielsen:

- Neineinei! Dette var vel ikke bra! Neeei. Slett ikke bra. Her blir det så rent for mye volanger.

Dette var blant de syrlige kommentarene til Mette-Marits kjolevalg. Men så trådte Madeleine inn i fjernsynskameraenes fokus.

Og hva hadde den svenske prinsessen på seg, om ikke en en blå kjole med volanger. Riktig nok var hennes kjole litt mørkere i fargen, og med flere og mindre rysjer.

Det var verken forvekslingsfare eller pinlig for de to kongelige, men tilstrekkelig like til at det ble dørgende stille i studio.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!