Beth Ditto i Love

NAKEN: Beth Ditto naken på forsiden av motemagasinet Love.

- Homser i motebransjen vil at damer skal se ut som dukker!

Beth Ditto (28) har det med å snakke rett fra levra. Til tross for saftige angrep, har motebransjen trykket henne til sitt bryst. Karl Lagerfeld har designet klær til henne, og hun satt på første rad under moteuka i Paris.

Les også: Beth Ditto er ukas verst kledde

I et miljø befolket av beinrangler, er Beth virkelig en sjelden blomst. Frontfiguren i rockgruppa The Gossip er blitt et ikon for millioner av kvinner ved å motsette seg vår tids kroppsideal.

Som Beth sier:

- Menn aner ikke hvordan det er å være en kvinne og leve med forventninger om å skulle se ut på en bestemt måte. For mange damer er målet å være syltynn - ikke å være smart, verdsatt eller en fantastisk artist, sykepleier eller advokat. Det sier mye om kvinners verdi i vårt samfunn.

Les også: De verste motetabbene

- Da jeg var barn, hadde vi i hvert fall Cyndi Lauper som så litt rar ut - nå er det Paris Hilton som er idealet. Det er helt sykt!

Beth har alltid digga klær og hyllet de frodige formene sine. Nå har hun lansert en egen kleskolleksjon for damer i størrelse 42-60.

Klærne ser du på bethdittoatevans.co.uk.

Beth Dittos kolleksjon

ROCKA KLÆR: Her er noen av plaggene fra kolleksjonen til Beth Ditto.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!