Vi kan stå foran speilet, løfte, knipe og tenke "hvis bare...".

Som regel er vi mye mer kritiske til oss selv enn omgivelsene er. Hvis du føler du veier to-tre kilo for mye, kan du være sikker på at alle rundt deg synes du er flott. Men så er det noen, da, som i et ubetenksomt øyeblikk slenger ut en kommentar som: "Nå synes jeg du skal kutte ned på godteriet, jeg ser at du har kost deg i det siste". Da kan det være gjort. Mange jenter som sliter med spiseforstyrrelser sier at det var en slik liten setning som trigget sykdommen.

I reportasjen Ruset på mat i Det Nye nr. 7 møter du 20 år gamle Caroline. Hun var en sporty tenåring som trente og spiste sunt - inntil et menneske som stod henne nær begynte å komme med slemme og nedsettende kommentarer. Det ble starten på langvarige depresjoner og overspising, og Caroline skulle gå opp hele 40 kilo før hun fikk hjelp. Nøkkelen

var å ta tak i årsakene til at hun overspiste, ikke bare proppe seg med slankepiller.

Tenk på det neste gang du skuler på deg selv i speilet og er i ferd med å ringe klinikken for en nose job.

Selvfølelsen sitter verken i nesa eller på hoftene, så vidt meg bekjent. Gå ut med hevet hode og nyt våren!

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!