Økt fokus på miljø har fått moteverdenen til å tenke nytt. Denne gangen er det britene som beveger seg i grønn retning.

Innovativ resirkulering

Designere som jobber for det britiske varehuset Debenhams har nemlig designet en dress for kvinner som er laget av resirkulerte plastflasker.

Resirkulert dress

TRENDY: Dressjakker er veldig trendy denne sesongen, og kan brukes både til bukser, skjørt og kjoler. © Foto: Debenhams

På sin hjemmeside forteller varehuset at flaskene er resirkulert på en innovativ måte som både sparer energi og reduserer CO2-utslippet.

I Storbritannia gjenbruker de ikke tomflasker. Ved å bruke de gamle plastflaskene til å lage klær, ender de dermed ikke opp på søppelfyllinga slik de ellers ville gjort.

Les også: Gamle mobiler blir trær

Trendy og miljøvennlig

En talsperson for Debenhams forteller til den britiske avisen Daily Mail at de er veldig stolt over dressen..

- Hvis den blir populær blant kundene våre, så er det ingen grunn til å ikke utvide til manneklær, forteller talspersonen.

Laget av 50 flasker

Dressen er laget av til sammen 50 plastflasker som først blir vasket før de blir malt ned til små splinter. Deretter blir de smeltet på en fabrikk i Taiwan, før den smeltede massen blir raffinert og vevd til en myk og robust polyestertype.

Plasten blir så sendt til Vietnam hvor dressjakken og dressbuksen blir sydd sammen.

Dette er ikke første gang resirkulerte flasker blir brukt til å lage klær - fleeceklær blir ofte laget av resirkulert polyester. Men vi tør påstå at det er første gang flaskene er blitt brukt til noe så moteriktig og anvendelig.

Les også:

Lager klær av soyabønner

Miljøsinker på sexmarkedet

Tenk miljø i hagen

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!