Telenor har i samarbeid med Røde Kors laget en ordning for retur av mobiler. Ved å returnere din gamle mobil får du 50 gratis SMS-meldinger fra Telenor. I tillegg planter Røde Kors ut 25 trær i Asia.

Les også: 50 nyttige mobiltjenester

4 millioner mobiler

Telenor anslår at det ligger minst fire millioner mobiltelefoner og støver ned i norske hjem. De tror også at det bare er 12 prosent av oss som faktisk leverer gamle mobiler til resirkulering.

De mobilene som leveres inn og som kan repareres vil bli solgt i Asia, mens de som er ødelagt vil bli resirkulert.

- Dette gir mobilen et lengre liv eller en "sikker" død, sier Ragnar Kårhus, direktør i Telenor Norge.

Les også: Du kan kaste kodebrikken

1,8 millioner trær

Telenor har som mål å samle inn 70.000 mobiltelefoner. Det vil i så fall gi hele 1,8 millioner nye trær i løpet av 2009. Røde Kors vil motta økonomisk støtte for å plante ut trærne, som blant annet skal bidra til å forhindre jorderosjon

Nytt retursystem

For å håndtere mottaket av gamle mobiler har Telenor sammen med Telekiosken og Telehuset utviklet et nytt retursystem som er plassert ut på kjedenes butikker i Norge.

Du kan også bestille en ferdigfrankert konvolutt fra Telenor slik at brukte mobiler også kan returneres per post.

Les også: Test av Noka 5800 Xpress Music

SIM og minnekort ødelegges

Telenor lover at eventuelt gamle SIM-kort eller minnekort som sitter igjen i gamle telefoner vil bli ødelagt for å sikre at personopplysninger ikke kommer på avveie. Alle data på mobilen vil også bli slettet før mobilen eventuelt blir gjenbrukt.

Les også: Test av 5 rimelige digitale kamera

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!