Kommentaren falt for et par år siden på et av Oslos hippeste utesteder. Jeg satt og skålte med noen venninner, mens kjæresten min hang i baren med et par kompiser. Fyren som snakket til meg var egentlig ganske pen. Høy, mørk og kult kledd, og det var åpenbart at han prøvde å sjekke meg opp. Problemene startet da han forsto at jeg hadde kjæreste. Taktikken hans var å få meg til å innse at han selv var et myyye bedre catch, men jeg ble så forbanna at jeg skjelte ham ut. Da slengte han ut noen fornærmende fraser til før han lusket av gårde.

I Det Nye nr 6 kan du lese hvordan det gikk da vår journalist Madeleine deltok på et sjekkekurs for menn. I løpet av en helg pugger gutta teori og trener i Oslos gater. Et av triksene de lærer er neg - å si noe negativt til ei jente for å vekke interessen hennes. "Du har leppestift på tenna" eller "Er ikke den buksa litt vel trang over rumpa?" kan altså være klønete forsøk på å få deg til sengs. Men det er ikke meningen at jenta skal bli fornærmet. Karen jeg støtte på hadde altså misforstått. Takk og lov for det. Hva skjedde med gode, gammeldagse komplimenter, røde roser og gentlemansfakter? Jeg vet hva jeg fortrekker, i alle fall. Hva mener du?

Og har du blitt utsatt for en pickup-artist?

Diskuter og del historier i kommentarfeltet.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!