Blått flagg:

Utmerkelse som gis av den internasjonale miljøstiftelsen Foundation for Environmental Education. Strendene vurderes ut fra kriterier for vannkvalitet, sikkerhet og service, informasjon og fasiliteter.

www.blueflag.org

På Costa Blanca i Spania strekker kyststripen seg hele 200 kilometer, fra Dénia i nord til Pilar de la Horadada i sør. Det er på Costa Blanca du finner Alicante, Benidorm og Torrevieja, som er kjente og kjære feriesteder for mange soltørste nordmenn. I 2008 ble hele 454 strender i Spania tildelt Blått Flagg og hele 50 av disse strendene finner du i Costa Blanca. Med andre ord skal du lete lenge etter å finne flottere strender med renere sand enn nettopp på Costa Blanca.

Her kan du søke etter billige flybilletter til Costa Blanca

Mellom Alicante og Altea er det lange strekninger med sandstrender som er utbygget med leilighetsblokker og hoteller. Nord for Altea finner du fine strender som brytes av klipper og bukter. Sør for Alicante er landskapet tørrere, med både større og mindre sandstrender. Her er det garantert noe for enhver smak!

Les også:

Solkystens skjulte perler

Nektes å bygge sandslott

Nettene kan bli kjølige på Costa Blanca på vinteren, men det er varmt og fint om dagen. Fra Norge kan du fly både til Alicante og Murcia og leter du litt, er det gode muligheter for å oppdrive billige flybilletter. Lei gjerne bil og kjør fra strand til strand på Costa Blanca. Veinettet er godt utbygget og strendene ligger tett i tett.

Her kan du søke etter billige flybilletter til Costa Blanca

Se vår guide til de flotteste strendene på Costa Blanca:

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!