Tomatkrigen i Bunol, Spania

PÅ HENDENE: En mann står på hendene i tomater under den prlige tomatkrigen i Bunol, Spania. © Foto: Fernando Bustamante / AP/Scanpix

Tradisjonen tro ble den årlige tomatkrigen i Bunol i Spania arrangert også i år. Svimlende 120 tonn med overmodne tomater ble brukt som ammunisjon i tomatkrigen, som skal ha røtter helt tilbake til 1940-tallet. Tomatkrigen har sin opprinnelse i at en gruppe venner begynte å kaste tomater på hverandre. Nå avholdes festligheten årlig like ved Valencia øst i Spania.

I år samlet tomatkrigen i Bunol hele 40.000 mennesker, hvorav mange kom reisende fra hele Europa, men også fra USA og Australia. Ifølge NTB skal ingen ha kommet til skade takket være et strengt regelverk hvor det kun er tillatt å kaste knuste tomater.

Under årets tomatkrig deltok blant annet Spanias OL-lag i vannpolo.

Les også:

Deilig tomatsuppe

Nektes å bygge sandslott

Tilbake til Klikk reise

Tomatkrigen i Bunol, Spania

TOMATKLIN: En av deltakerne får kastet flytende tomater over seg under den årlige tomatkrigen i den spanske byen Bunol. © Foto: Fernando Bustamante / AP/Scanpix

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!