Da TV-serien «Melrose Place» surret og gikk på TV-skjermen i de mange hjem på 90-tallet, ble Heather Locklears rollefigur, Amanda Woodward, hyllet for sin sexy klesstil som stort sett besto av skjørtedrakter. Hun var en businesskvinne og kledde seg deretter.

«Power dressing» er et uttrykk og en trend i dag som den gang, og har røtter også lengre tilbake i tid - blant annet ser vi stilen i Helmut Newtons bilder.

Til tross for at det er en repeterende trend kommer den alltid tilbake i ny form. Både blazeren og de figursydde, knelange skjørtene er tilbake for fullt, men stilen er mer futuristisk, minimalistisk og råere enn tidligere.

Knelange skjørt

FRA VENSTRE: Mørkeblått knelangt skjørt fra Maggie Wonka (kr 1999), knelangt skjørt med strikk fra Whyred (kr 1199), grønt knelangt skjørt fra Mango (kr 349), Knelangt skjørt med splitt fra Tommy Hilfiger (kr 800) © Foto: HM Foto

Knelange skjørt

FRA VENSTRE: Skinnskjørt med lommer fra Cubus (kr 599), mønstret skjørt fra Kenya Aranguren (kr 1100), mosegrønt ullskjørt fra G Oslo (kr 900), olaskjørt med glidelås fra Selected (kr 900) © Foto: HM Foto

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!