Stella McCartney

MOTEDRONNING: Jobben som motedesigner har gjort at Stella til enhver tid har en stor påvirkning på motebildet. © Foto: Bulls

Skal vi tro The Evening Standard, er Stella McCartney Londons nye motedronning.

Hvert år lager avisen en liste over de 1000 mest innflytelsesrike personene i London, og Stella er den damen innen mote som havnet høyest oppe på listen for 2008.

Topp fem

Hun ble bare slått av Sir Philip Green, billionæren som eier noen av Storbritannias største detaljister.

Resten av topp fem innen mote inkluderer stylist og moteredaktør i bladet iD, Edward Enninful, sjefredaktøren for britiske Vogue, Alexandra Shulman, og programleder og moteguru Gok Van.

Det vil si at Kate Moss har mistet sin plass blant topp fem. Alle skandalene rundt henne har nok ført til at hennes påvirkning på folk har begynt å falme.

Overraskende resultat

Andre med innflytelse inne mote er modellene Agyness Deyn og Jourdan Dunn og motedesigner Luella Bartley.

En som overraskende nok også klarte å kare seg inn på motelisten er den skandaleomsuste sangerinnen Amy Winehouse.

Hvordan hun klarte det, vites ikke. Med ekstremt dårlig hud og klesstil, er det nok mange som lurer på hvordan hun kan ha en god innflytelses på folk

Navn som det kan være lurt å bite merke til er skodesigner Charlotte Dellal og moteblogger Susie Bubble. Ifølge listen er de på god vei oppover i rekkene.

Amy Winehouse

FORBILLEDLIG?: Hvordan Amy Winehouse har havnet på motelisten er nok uforståelig for mange. © Foto: Bulls

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!