Vær så god, kjøp deg en ny veske! Samme om du har 15 fra før. Det er rett og slett hygenisk.

Den svenske tabloidavisen Expressen har testet håndvesker, for å se hva slags bakterier vi drar rundt med oss. Resultatet var sjokkerende.

- Hadde man funnet disse bakteriene på et restaurantkjøkken hadde de måttet stenge, uttaler Anders Linder på analysesenteret i Linköping.

Han mener håndvesken er fulle av såpass mange alvorlige bakterier at man bør være forsiktig. For eksempel bør du aldri i verden legge vesken på kjøkkenbenken.

- Veska hører ikke hjemme på et kjøkken, sier han til Expressen. Mange av bakteriene klarer seg i mange timer, og kan gi magesyke og sårinfeksjoner, sier han.

Salmonella-, streptokokker-, sopp-, matforgiftning-, mageinfluensa-, hepatitt A- og ringormbakterier er bare noen av de mange som skal florere i vanlige jenters håndvesker. Kanskje på tide å bytte den ut?

Hvor mye bakterier det er på din veske, handler om hvordan du behandler den. Det verste du gjør er å sette den på bakken, når du for eksempel venter på toget. Busssetet, gulvet på toalettet, gresset i parken og ikke minst hendene dine, er også med på å føre bakterier til vesken.

For å unngå at du blir smittet av bakteriene kan du bytte ut vesken oftere, og ikke minst:

- Vask hendene! sier sjefsmikrobiolog Kjell-Olof Hedlund til Expressen.

- Og gjør det ofte. Særlig nå i disse influensatider.

Les mer om funnene til Expressen her.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!