Mens vi venter tålmodig på det perfekte bikiniværet, er det lov til å drømme seg litt bort i mellomtiden.

Det er heller ikke spesielt vanskelig når butikkene bugner av dem.

I billigkjeder som H&M, Gina Tricot, Bik Bok, Lindex, Vero Moda, Mango og Zara finnes bikinier for enhver smak, og enhver lommebok.

Ikke bare kan du velge i farger, striper og mønstre, du kan også velge i pris.

Og er du som oss, som ikke helt klarer å bestemme deg for hvilken bikini du liker best, er det ekstra gøy med rimelige alternativer. Da har man mer å velge i.

Likevel er det er ikke alle som forbinder bikinisesongen med glede og gøy. I en undersøkelse gjort av Det Nye i fjor fortalte hele 68 prosent at de gruet seg til å gå i bikini.

- Akkurat nå bugner butikkene av badetøy, så er du tidlig ute er det ikke vanskelig å finne en bikini som passer deg. Synes du den vanlige todelte varianten viser for mye, kan en badedrakt være tingen. Trenger du mye støtte kan man også finne badedrakter med spiler. Jeg synes også de høye trusene kan være et trendy og sofistikert alternativ om man vil være mer påkledd, opplyser mote- og skjønnhetsansvarlig i Det Nye Cecilie Mevatne.

PASTELLER: Fra venstre: Lilla bikini fra Weekday, kr 129 per del. Grønn fra Bik Bok, kr 120 per del. Rosa fra COS, kr 190 per del © Produsentene

- Er du usikker på hvilken bikini som passer deg best, kan du be om hjelp i butikken, forteller Mevatne.

- Farge og mønster kan påvirke bikiniens uttrykk på kroppen.  Mitt råd er å spørre om hjelp. Ta med flere størrelser og prøv bikinier i ulike snitt. Finner du riktig snitt og størrelse, er du langt på vei, sier Mevatne.

Det sier også Maria Flem, daglig leder av Lingerie Lounge.

- Mitt absolutt beste råd er å be om hjelp. Vi som jobber med bikinier og badedrakter hver dag ser fort hvilke modeller og farger som vil passe deg best, fortalte Maria Flem, daglig leder av Lingerie Lounge til Det Nye i fjor.

Men husk: Så lenge du er fornøyd med bikinien du har valgt ut, kan du gå i akkurat hvilken bikini du vil.

Så er det heldigvis ikke så lenge til du kan kjenne sanden mellom tærne, slikke sol på stranden eller kose oss med digge paraplydrinker.

Alt iført din nye favorittbikini.

GRAFISK: Blå bikini fra Mango, kr 140 per del. Ferskenfarget bikini fra H&M, kr 129 per del. Sort og hvit bikini fra Bik Bok, kr 129 per del. © Produsentene

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!