Bikiniguide

Slik finner du riktig bikini

Å kjøpe bikini er ikke alltid verken det letteste eller gøyeste. Få ekspertenes tips, og finn ut hvilken variant som kler deg og kroppen din.

FINN BIKINIEN SOM PASSER DEG:  Ikke akkurat årets høydepunkt... Men slapp av - med disse tipsene kan alt bli litt enklere!
FINN BIKINIEN SOM PASSER DEG: Ikke akkurat årets høydepunkt... Men slapp av - med disse tipsene kan alt bli litt enklere! Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Sommeren nærmer seg. Det samme gjør bikinisesongen.

Men for mange betyr sistnevnte alt annet enn en gledelig opplevelse - enten det er snakk om selve bikini-shoppingrunden eller det å ligge på stranden.

Derfor har vi samlet et par av de beste tipsene i en aldri så liten bikiniguide for at du skal kunne nyte sommeren til det fulle. For det er jo nettopp det du fortjener!

Be om hjelp i butikken

For at bikini-jakten skal bli en så enkel og behagelig opplevelse som mulig, bør du benytte deg av de som har kunnskapen - nemlig de ansatte i butikken.

- Mitt absolutt beste råd er å be om hjelp. Vi som jobber med bikinier og badedrakter hver dag ser fort hvilke modeller og farger som vil passe deg best, sier Maria Flem, daglig leder av Lingerie Lounge.

- Det er mye mer oppløftende å plutselig stå med et utvalg hvor for mye passer, fremfor å miste motet etter å ha prøvd x-antall plagg der ingen av disse føltes okay å ikle seg, legger hun til.

Når du plukker ut bikinimodellene selv, ser du gjerne etter andre ting enn det som faktisk er riktig for deg.

Det kan være noe du har sett i et moteblad eller en bikini noen andre er fin i, men du glemmer at den personen har helt annen hud- eller hårfarge, eller en helt annen kroppsfasong.

- Ber du om hjelp, luker vi ut de bikinimodellene som åpenbart ikke vil passe forutsetningene dine, og konsentrerer oss om å finne det som fremhever dine beste trekk, sier Flem.

NYT DET: Sommeren er en tid for sol, strand og kos, og bekymringer over egen kropp bør ikke komme i veien for nettopp det. - Det er på høy tid at tullet om å bli bikiniklar for sommeren tar seg en bolle, og lar kvinner være kvinner, sier stylist og makeupartist Tove Eggen. Her: Skuespiller og modell Kelly Brook.
NYT DET: Sommeren er en tid for sol, strand og kos, og bekymringer over egen kropp bør ikke komme i veien for nettopp det. - Det er på høy tid at tullet om å bli bikiniklar for sommeren tar seg en bolle, og lar kvinner være kvinner, sier stylist og makeupartist Tove Eggen. Her: Skuespiller og modell Kelly Brook. Foto: FOTO: Stella Pictures

De beste prøveromstipsene

Slik finner du bikini etter kroppsfasongen din:

Korte ben: Velg en med høy skjæring, det vil gi illusjon av lengre ben. Unngå hipstere og shorts, da ser du kortere ut.

Smale hofter: Velg truser hvor det skjer litt, som for eksempel de med ruffles, knyting på sidene og mønster generelt. Hold gjerne overdelen enkel.

Brede hofter: Gå for en enkel og ensfarget underdel, og velg heller en mønstrete overdel. Den vil dra fokuset bort fra hoftene.

Små bryst: Gå gjerne for ruffles, push up, trekant-bher og variantene med bling.

Store bryst: Krever litt mer støtte og komfort, det er ikke skuldrene som skal bære vekten. Bandeau med høyt midtstykke og de klassiske med bøyle og padding er fine. Det viktigste er å tenke på støtten.

Kilde: Maria Flem, daglig leder av Lingerie Lounge.

Ikke alle orker å prøve bikinien på. Du har dårlig tid, gidder ikke kle av og på deg, du liker ikke lyset i prøverommet, og så videre.

Da kan du faktisk likeså godt kjøpe bikinien med en gang og prøve den hjemme. Det gjør programleder i TV2 og Prosjekt perfekt-jenta Ida Fladen.

- De derre prøverommene er grusomme. Jeg har funnet ut at det beste er å la være å prøve bikinien i butikken. Vi kjenner jo vår egen kropp såpass at vi vet sånn cirka hva som passer - og i speilet hjemme ser i hvert fall alle bikinier betydelig bedre ut på meg, sier hun.

Vil du være helt sikker på at du ikke begår et bomkjøp, er Fladens beste tips å innta prøverommet med rak rygg og fokusere på alle de tingene du er fornøyd med på kroppen.

- Velg gjerne en dag hvor du kjenner deg ekstra selvsikker. Da kan selv ikke et dårlig prøverom knekke deg, sier hun.

Stylist og makeupartist Tove Eggen mener at det å sminke seg og fikse håret vil gjøre bikinishoppingen til en lek - og at disse to triksene generelt er viktig i ethvert prøverom.

Hun synes også at en tanga er noe du bør ha tilgjengelig.

- Bruk en løs og tynn variant under, så du vet hvordan bikinitrusa virkelig kommer til å se ut. Husk å matche bikinidelene som du selv vil, det er nemlig helt vanlig med forskjellige størrelse nedentil og oventil, sier hun.

Bort med tullet

MØNSTER: Øverst fra venstre: Overdel (kr 129) og underdel (kr 99) med leopardprint fra Bik Bok. Overdel (kr 199) og underdel (kr 199) inkamønster fra Monsoon. Blåmønstret overdel (kr 149) og underdel (kr 99) fra H&M. Hvit overdel (kr 129) og underdel (kr 99) med prikker fra H&M. Overdel (kr 149) og underdel (kr 99) med tropisk print fra Bik Bok. Mønstret bikini (kr 2850) fra Missoni/Net-a-porter.
MØNSTER: Øverst fra venstre: Overdel (kr 129) og underdel (kr 99) med leopardprint fra Bik Bok. Overdel (kr 199) og underdel (kr 199) inkamønster fra Monsoon. Blåmønstret overdel (kr 149) og underdel (kr 99) fra H&M. Hvit overdel (kr 129) og underdel (kr 99) med prikker fra H&M. Overdel (kr 149) og underdel (kr 99) med tropisk print fra Bik Bok. Mønstret bikini (kr 2850) fra Missoni/Net-a-porter. Foto: FOTO: Produsentene

Sommeren er en tid for sol, strand og kos, og bekymringer over egen kropp bør ikke komme i veien for det. Alle kvinner burde bli flinkere til å digge seg selv slik som de er.

- Det er på høy tid at tullet om å bli bikiniklar for sommeren tar seg en bolle, og lar kvinner være kvinner, sier Eggen.

Stylisten mener at alle kvinner må bli flinkere til ikke å la seg presse eller føle skam over egen kropp, uansett om man er en størrelse 34, 44 eller 54.

Fladen er helt enig.

- Det blir utrolig mye fokus på "bikinikroppen" i tiden før sommeren, og jeg tror det er det som gjør at vi blir usikre og veldig bevisste på egen kropp, sier hun og legger til:

- Dersom det ikke hadde vært utallige oppslag rundt dette, tror jeg mange ville følt seg mer avslappet.

Fladen sier hun selv kjenner et lite stikk i magen hver gang hun leser om "den perfekte sommerkroppen".

- Jeg prøver å tenke at jeg må være fornøyd med den kroppen jeg har, men innrømmer at det ikke er i bikini jeg føler meg aller mest komfortabel, sier hun.

- Du er ikke på utstilling

Okay, så er bikinien i boks, og stranden står for tur. Nå er det viktigste faktisk å bare slappe av og kose seg. Det er jo derfor du er der!

STROPPELØS: Øverst fra venstre: Knallgul topp med glidelås (kr 149) og underdel (kr 99) fra H&M. Lilla bikinisett (kr 2016) fra Lisa Marie Fernandez. Rød overdel (kr 199) og underdel (kr 199) fra Wonderland. Ferskenfarget topp (kr 1995) og underdel (kr 1995) fra Norma Kamali/Net-a-porter.com. Hvit overdel med blå stein (kr 149) og hvit underdel (kr 99) fra Cubus. Overdel (kr 3044) og underdel (3044) med jungelprint fra Dolce & Gabbana/Net-a-porter.com
STROPPELØS: Øverst fra venstre: Knallgul topp med glidelås (kr 149) og underdel (kr 99) fra H&M. Lilla bikinisett (kr 2016) fra Lisa Marie Fernandez. Rød overdel (kr 199) og underdel (kr 199) fra Wonderland. Ferskenfarget topp (kr 1995) og underdel (kr 1995) fra Norma Kamali/Net-a-porter.com. Hvit overdel med blå stein (kr 149) og hvit underdel (kr 99) fra Cubus. Overdel (kr 3044) og underdel (3044) med jungelprint fra Dolce & Gabbana/Net-a-porter.com Foto: FOTO: Produsentene

- På stranden husker jeg på at jeg ikke er på utstilling, men at jeg er det for å kose meg med venner og familie, sier Eggen og fortsetter:

Det er på høy tid at tullet om å bli bikiniklar for sommeren tar seg en bolle, og lar kvinner være kvinner.

- I usikre tider har vi alle misunnelig sett bort på hun jenta som ikke bryr seg og smiler fra øre til øre - nå vil jeg heller være henne!

Fladen på sin side har planer om å trene et par ganger i uken de to siste månedene før bikinisesongen. Hun gjør det mest for selvfølelsen sin del, for å føle seg komfortabel på stranden i sommer.

- Jeg hakke starta å trene da, hehe. Men i alle fall, når jeg gjør det, så gjør det kanskje ikke underverker for kroppen min sånn egentlig, men det gjør helt klart noe med selvfølelsen - og det kommer man langt med.

Hun sier likevel at hun har et mer avslappet forhold til både kroppen og bikinisesongen nå enn for ti år siden.

- Det er litt rart med tanke på at kroppen min var betydelig strammere og bedre trent for ti år siden. Men det er lettere for meg å akseptere kroppen min nå og være relativt fornøyd, selv om jeg ikke ser ut som jentene på magasinforsidene, sier hun.

Bikiniekspert Flems beste tips for at du skal føle deg vel i bikini på stranden, er at når du finner den bikinien som passer akkurat deg - både modell, størrelse og farge - vil den fremheve det fine deg og du vil føle deg vel.

Ha i bakhodet at det er detaljene som skaper helheten, og finn ut hvilken look vil du ha på stranden.

- Prikken over i-en får du ved å matche bikinien med en bag, en strandkjole, en hatt, et par solbriller og en kul neglelakk. Da vil du ikke bare føle deg vel - men fantastisk, sier hun.

Les også:

Slik kler du deg i helhvitt

Vet du egentlig hva denne kan gjøre med hodebunnen din?

DUSE FARGER: Øverst fra venstre: Rosa overdel (kr 99) og gul truse (kr 79) fra Cubus. Topp (kr 149) og underdel (kr 99) med blomsterprint fra Cubus. Rosa overdel med bling (kr 199) og underdel (kr 129) fra H&M. Hvit overdel (kr 149) og underdel (kr 99) fra River Island. Rosa singlett-topp (kr 79) og underdel med detaljer på sidene (kr 79) fra Gina Tricot. Sjokkrosa overdel (kr 129) og underdel (kr 99) fra Cubus.
DUSE FARGER: Øverst fra venstre: Rosa overdel (kr 99) og gul truse (kr 79) fra Cubus. Topp (kr 149) og underdel (kr 99) med blomsterprint fra Cubus. Rosa overdel med bling (kr 199) og underdel (kr 129) fra H&M. Hvit overdel (kr 149) og underdel (kr 99) fra River Island. Rosa singlett-topp (kr 79) og underdel med detaljer på sidene (kr 79) fra Gina Tricot. Sjokkrosa overdel (kr 129) og underdel (kr 99) fra Cubus. Foto: FOTO: Produsentene

Her er trendene gutta hater aller mest

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning