Anniken Fromreide

Driver bloggen itswanderlust.femelle.no

Har bodd i Hawaii siden 2012 hvor hun tar en bachelorgrad i markedsføring ved Hawaii Pacific University.

Flyttet til Mexico som nittenåring og har siden da reist over hele verden.

Wanderlust. Det ordet treffer meg. Wanderlust er et sterkt ønske om å reise og utforske verden. Jeg bodde et halvt år i Mexico, og da var det gjort. Jeg ble bitt. Jeg ville ha mer. Et ukjent land, en ukjent kultur og mange nye mennesker.

Ingenting kunne stoppe meg.

Bitt av Basillen

Det å komme hjem ble kjedelig. Ingenting var forandret og ingenting gjorde at jeg fikk lyst til å bli.

«Hjem» ble et sted hvor jeg fikk påfyll av energi, lyst og kjærlighet. Men jeg kunne ikke bli. Jeg ville oppleve, utforske og se verden. I det jeg bestilte ny flybillett kjente jeg et rush igjennom kroppen, og det at jeg dro helt alene gjorde meg litt nervøs.

Men dette var drømmen min. Det er så mye mer der ute og jeg vil se det.

Jeg ble plukket opp av en safaribil på en forfallen flyplass i Victoria Falls. Det var da jeg for alvor skjønte at jeg ikke var helt som alle andre. Likevel skulle det vise seg å være to av de mest fantastiske ukene i livet mitt. Landet, naturen og kulturen - magi.

Noen trodde ikke sine egne ører da jeg sa at jeg skulle dra til Afrika helt alene, men jeg gråt da jeg dro derfra. Ubetinget kjærlighet fra ukjente mennesker - jeg følte meg elsket på andre siden av jorden.

Basillen ville ikke forsvinne og var mer aktiv i kroppen min enn noen gang.

EVENTYRLYSTEN: Etter et halvt år i Mexico ble Anniken Fromreide bitt av reisebasillen. © Foto: itswanderlust.femelle.no

Costa Rica ble neste stopp. Her fikk jeg kjenne på en følelse av frihet som jeg aldri hadde kjent før. Jeg var helt alene. Jeg hoppet i strikk, slengte meg fra tau ned i fossefall, ziplinet i jungelen og kjørte firhjuling.

Adrenalin blandet med trangen til å utforske er en sterk kombinasjon, og sammen trigger de nye følelser som former deg. Eventyret varte i tre år. Mexico, USA, Afrika og Costa Rica var stedene som fanget hjertet mitt opptil flere ganger.

Hver reise ga meg kunnskap, styrke og forståelse for et annet land og en annen kultur.

Hver gang jeg tenkte tilbake fikk jeg frysninger og jeg kjente savnet av alle de jeg hadde møtt og ikke minst stedene som jeg hadde forelsket meg i.

Ensom

SOL OG SOMMER: Anniken Fromreide nyter livet som student i utlandet. © Foto: itswanderlust.femelle.no

Plutselig var eventyret over. Jeg satt igjen med mange opplevelser som hadde styrket og rustet meg for fremtiden. Jeg var en underskrift unna å begynne og studere i Norge, men der sa det stopp.

Les også: Derfor reiser jeg alene

Jeg så for meg livet mitt hvis jeg valgte å bli i Norge, og det var ikke nok. Jeg ville ha noe mer.

Jeg ville kombinere studier med eventyrlyst, og derfor måtte jeg reise bort. Selv om det å være hjemme ble et sted hvor jeg kunne få kjærlighet fra familie og føle meg trygg, så var det ikke nok for meg.

Jeg følte meg ensom og fant ingen tilhørighet på dette tidspunktet. Det var noe viktig som manglet i livet mitt, og noe jeg visste at jeg ikke kom til å finne hjemme i Norge.

Jeg bestemte meg der og da for at hvis jeg skulle gjøre det jeg hadde ønsket så utrolig lenge, så måtte det skje nå.

Jeg fant skolen jeg ønsket å søke på og startet prosessen. Det å skulle knytte seg til en utdanning i utlandet som går over flere år er et stort steg å ta. Jeg skulle være borte i minst tre år, og det var bare meg.

«Life begins at the end of your comfort zone.»

Grip sjansen

PALMESUS: Palmer, blått hav og strand så langt øyet kan se. © Foto: itswanderlust.femelle.no

Nå har jeg bodd på Hawaii i nesten tre år. Jeg elsker det. Jeg skal ikke legge skjul på at det har vært tøffe perioder og det spesielt i starten, men slik er det når alt er nytt. Men dette gjør deg bare sterkere.

Ja, det er ubehagelig og tøft, men kunnskapen du får tilbake er mer verdt enn den kunnskapen andre forteller deg.

Hawaii har truffet meg midt i hjertet. Kulturen, naturen, menneskene og den magiske atmosfæren er vanskelig å beskrive, men uten tvil noe som vil være med meg for alltid.

Jeg føler en tilhørighet og vet at jeg alltid kan komme tilbake og føle meg hjemme. 

Jeg vet at det er mange som går med en drøm, en drøm om å reise og gjerne kombinere nye eventyr med studier borte fra det som er så nært. Hopp i det.

Det vil alltid være noe i deg som tenker at «jeg skulle ønske». Ikke la det å reise være en av dem. Du kan alltids reise tilbake, men ikke gi opp før du har vært der.

Spenningen, drømmene og livet er det som gjør at du kjenner deg levende. Det styrker deg på områder du ikke visste du hadde, og det gjør deg til en eventyrer.

Grip sjansen. Du er tøffere enn du tror, og eventyreren i deg skriker etter å utforske.

UTSIKT: Anniken Fromeide har fått oppleve mye på reise. © Foto: itswanderlust.femelle.no

Avreisedato nærmer seg, og jeg kunne ikke ha følt meg mer fjern fra det som skal være så nært.

Jeg vil ha mer. Verden er der, mulighetene er der, og her står jeg og drømmene mine. Skal jeg følge det trygge eller det utrygge?

Vel, det er bare en måte å finne det ut på.

Wanderlust.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!