Det er ikke alltid lett å skulle kombinere kuldegrader med trendy plagg. Men du kommer langt med riktig tilbehør.

Mote- og skjønnhetsansvarlig i Det Nye, Cecilie Mevatne, har listet opp det hotteste tilbehøret som du bør bruke akkurat nå.

Hattemaker

- En filthatt med stor brem er en sikker vinner om du vil toppe vinterantrekket med en viss stil. Velger du en variant i ren ull, holder du også varmen i det sofistikerte hodetplagget, forteller motestylisten. 

Når vinteren kommer, er det ikke alltid like fristende å kle seg fint. Likevel kan antrekket heves mange hakk ved å velge riktig støvletter og tilbehør. Januar er også en perfekt anledning å få plaggene du har drømt om på salg.

Mevatne mener at man om vinteren, har en unik mulighet til å leke seg på lag med lag. Men at det er like viktig å investere i plagg som man kan bruke i kulda.

Riktige knuter

HATTEMAKER: Fra Venstre: Hatt fra Lindex, kr 299. Sko fra Bianco, kr 1199. Ringer fra H&M, kr 99. © Catwalk/Produsentene

- Et skjerf kan brukes på utallige måter. Kjøper du et skjerf i et nøytralt mønster og fargekombinasjon, blir det fort en garderobefavoritt. Et stort nok skjerf kan også brukes som poncho, sier Mevatne.

Hun tipser om å putte tykke sokker i pumps eller sommersko for å utvide helårsgarderoben.

I tillegg til fine assesoarer, er det også lurt å gå til innkjøp av en god og varm strikkegenser.

Ifølge Mevatne bør du kjøpe plagg som tåler kulden.

- Det verste er å fryse. Jeg anbefaler også å investere i masse strikk om vinteren. Alt fra tynne pologensere i ull til lekre kasjmirtrøyer. Strikkegensere må du ha. Husk å ha et lager av ullstrømpebukser tilgjengelig.

Strikk

FIN KOMBO: Fra venstre: Støvletter fra Vagabond, kr 1699. Kåpe fra Bik Bok, kr 399. © Catwalk/Produsentene

Sofia Storhaug

- Alle lagene man trer over hodet i vintersesongen kan fort gjøre at du føler deg litt firkantet. Både strikkejakken og en litt større strikkegenser kan få en markert midje ved hjelp av et lekkert skinnbelte, forteller hun.

Men ikke glem topplokket.

- En klassisk lue i myke materialer kan lett kombineres med en lekker kåpe på vei til jobb eller fest.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!