Vinteren er her, og da er det ikke alltid like fristende å kle seg fint. Likevel kan antrekket heves mange hakk bare ved å velge riktig sko. Januar er også en perfekt anledning å få skoene du har drømt om på salg.

Mote-og skjønnhetsansvarlig i Det Nye, Cecilie Mevatne, har troen på de store knehøye støvlettene i år.  Ifølge henne er de perfekte til festligere anledninger.

- Mine vinterfavoritter i år er lårhøye støvletter i semsket skinn. Får du tak i et par boots med litt høyde på hælen er du klar for fest sier Mevatne.

Også Det Nye-jenta Åshild Ringhus har falt pladask for de høye støvlettene.

- En ting jeg er sikker på, er at jeg skal investere i et par «over knee boots» i semsket skinn i løpet av kort tid. For øyeblikket består store deler av kamerarullen min av damer i semsket skinn, sier hun til DetNye.no.

- Unikt preg

KNEHØYE STØVLETTER: Fra venstre: Zara, kr 1159. Eurosko, kr 1499. Aldo, kr 1699. Her med Hanneli Mustaparta. © Stella Pictures/Produsentene

It-jenter som Olivia Palermo og Pernille Teisabaek, samt våre egne Tone Damli og Hanneli Mustaparta, er også blitt observert i det sexy fottøyet.

Ankelstøvletter med gulldetaljer er en hit denne vinteren. Ifølge Mevatne får de tradisjonelle ankelbootsene et helt unikt preg hvis du velger et par med litt ekstra strass.

Et triks når du skal kjøpe høye sko er å gå opp en størrelse, da har du plass til ullsokker slik at du ikke begynner å fryse når det snør og er slapsete ute.

De klassiske ankelbootsene har for lengst blitt et «must» i basisgarderoben. Samtidig er det gøy og utfordre klesstilen med litt jungelvræl og snøring.

KLASSIKERE: Fra venstre: Med glidelås fra Aldo, kr 1299. Med lenke fra H&M, kr 399. Med spenne fra Aldro, kr 1299. Med beltespenne fra Bianco, kr 1599. Her med Olivia Palermo. © Stella Pictures/Produsentene

De høye støvlettene vil ifølge Mevatne garantert redde festantrekket, og er et fint alternativ til pumps og sandaletter.

Supermodell og søsteren til Kim Kardashian, Kendall Jenner, ser fantastisk ut i det mønstrete fottøyet som hun kombinerer med en hvit blazer og løse bukser.

Dyriske steg

Det dyriske mønstrene på skolettene er også en enkel måte å piffe opp et klassisk vinterantrekk på.

Den britiske supermodellen Kate Moss er kjent for sin bohemske og rocka still, men toner det ofte ned med klassiske ankelboots. Disse er for lengst blitt et must i garderoben og er fin til deg som vil ha litt ekstra høyde.

DYRISKE STEG: Fra venstre: Med mørke prints fra Aldo, kr 899. Med hæl fra Ganni, kr 1999. Med gummi fra Ellos, kr 299. Med hvitt lær fra Zara, kr 399. Her med Kendall Jenner. © Stella Pictures/Produsentene

Mevatne tipser også om at glittersokker eller sorte strømpebukser med ulik tekstur gir et par hæler et nytt uttrykk.

- Tomboy

Cara Delevingne har på kort tid rukket og blitt en av verdens største supermodell og it-jenter, og er kjent for sin gutteaktig og lekne stil. Foretrekker du lave fremfor høye hæler er dette et flott alternativ.

Biker-bootsene rocker nemlig opp antrekket litt ekstra, og går til det meste. Har du lyst til å rocke opp festantrekket er biker-bootsene perfekte.

ROCKA: Fra venstre: Med to spenner fra Bianco, kr 1199. Med glidelås fra Zara, kr 499. Med ruglete såle fra Bianco, kr 1099. Her med Cara Delevingne. © Stella Pictures/Produsentene

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!