Hvordan få perfekte øyenbryn

- Alle blir vakrere med symmetriske bryn

Kast pinsetten og start sparingen. Store bryn har kommet for å bli - jo mer, dess bedre!

SER DU FORSKJELLEN?: Ifølge brynsguru Maribeth Madron er brynene noe av det viktigste i et ansikt. - Med en gang man gir bryn definisjon og markering ser man vakrere ut. Bryn rammer inn et ansikt og kan bestemme et uttrykk, sier hun. Over ser du to svært ulike bryn-looker. Fra venstre: Tilda Swinton går for en lys variant, mens Cara Delevingne er kjent for sine store, markerte bryn.

SER DU FORSKJELLEN?: Ifølge brynsguru Maribeth Madron er brynene noe av det viktigste i et ansikt. - Med en gang man gir bryn definisjon og markering ser man vakrere ut. Bryn rammer inn et ansikt og kan bestemme et uttrykk, sier hun. Over ser du to svært ulike bryn-looker. Fra venstre: Tilda Swinton går for en lys variant, mens Cara Delevingne er kjent for sine store, markerte bryn. Foto: FOTO: Stella Pictures

Publisert Oppdatert

Foto: FOTO: Gry Traaen

Julie Botnen

Julie Botnen (32) er makeupartist og tidligere skjønnhetsansvarlig i Det Nye, og kan skilte med 14 års erfaring fra mote- og mediebransjen.

Botnen er utdannet motejournalist ved London College of Fashion og makeupartist fra Art Complexion makeup-skole.

Hun har tidligere gjort makeup og styling for motemagasiner, teateroppsetninger, tv-produksjon, musikkvideoer og reklame. Følg henne på Instagram: @juliebotnen

- Du må stå med høyre siden mot kameraet. Det er ditt beste bryn.

Jaha, tenker jeg, vel viten om at brynene mine ikke er spesielt symmetriske.

Jeg stiller meg opp med høyre bryn mot kameraet, ved siden av damen med de mest perfekte og symmetriske brynene jeg noensinne har sett.

Jeg er i New York, nærmere bestemt i en lekker suite på Trumph Hotel i Soho, og damen som påpekte mine usymmetriske bryn er en av verdens aller beste på feltet.

Hun heter Maribeth Madron og har gjort business av dette. Hun bestemte seg tidlig at brynsdesign skulle bli hennes greie, ved siden av å være makeupartist.

Øyenbryn rammer inn ansiktet

- Brynene er noe av det viktigste i et ansikt. Med en gang man gir bryn definisjon og markering ser man vakrere ut. Bryn rammer inn et ansikt og kan bestemme et uttrykk. Det er et ganske kraftig virkemiddel, og bør behandles med omhu, forteller Maribet.

Og hun har peiling. Hun har lagt sin touch på kjendiser, modeller og andre viktige mennesker i sin karriere som brynsguru.

- Ingen ansikter er like, og derfor skal heller ingen bryn være like. Det krever en slags customizing på bryn, men det finnes et par retningslinjer de fleste kan benytte seg av, forsikrer hun meg.

- Knekken på brynet bør komme i pupillens ytre del. Bruk gjerne en blyant og hold den opp mot brynet for å få nøyaktighet. En annen ting som også er viktig er at brynene må ha en start. Det er ikke pent å nappe bort hårene som står først i et bryn, de bør heller få en definert form. Det er lett å måle opp hvor brynene bør avsluttes. Hold en blyant fra nesevingenes ytterkant mot øyets ytterkant, og vips - der har du endepunktet for brynene dine.

Hun viser og forklarer mens hun gir meg tips etter tips.

Kan du trikset?

- Folk flest har ikke symmetriske ansikt, men ved å etterstrebe symmetri vil man automatisk se penere ut , nikker hun.

- Ved å tegne opp brynene med en spiss brynsblyant er det lett å forsterke formen, forklarer Maribeth.

- Trikset er å være lett på hånden og ikke lage en lang form, men heller mange små streker som imiterer de faktiske brynshårene. Videre er det lurt å fylle inn eventuelle hull, slik at brynene blir fyldige. Og pass alltid på å ha et godt speil som du ser rett på, da blir det lettere å justere symmetrien. Avslutt alltid med brynsgelé eller voks, slik at formen holder seg godt hele dagen, sier hun og smiler.

BRYNENE ALLE VIL HA: It-jenta og modellen Cara Delevingne (til venstre) er en av dem som har skapt nytt brynshysteri de siste årene. Hennes store, buskete og nesten mannlige bryn har vært med på å sette den britiske skjønnheten på kartet.

BRYNENE ALLE VIL HA: It-jenta og modellen Cara Delevingne (til venstre) er en av dem som har skapt nytt brynshysteri de siste årene. Hennes store, buskete og nesten mannlige bryn har vært med på å sette den britiske skjønnheten på kartet. Foto: FOTO: Stella Pictures

- Store bryn har kommet for å bli

Maribeth er selv fan av fyldige bryn.

- Store bryn, som vi har sett i noen sesonger nå, har absolutt kommet for å bli, mener hun.

- Brooke Shields var jo med på å sette store, buskete bryn på motekartet på 80-tallet. It-jenta og modellen Cara Delevingne er en av dem som har skapt nytt brynshysteri de siste årene. Hennes store, buskete og nesten mannlige bryn har vært med på å sette den britiske skjønnheten på kartet.

- Plutselig skulle alle ha Cara-bryn, sier Maribeth og ler.

- Alle kvinner som er opptatt av bryn bør ha et lite brynskitt. Dette kitet bør bestå av en voksbasert brynsblyant, brynsskygge, brynsgelé, brynsmaskara, en skråskåret pinsett og en brynspensel, ramser hun opp.

- Har du dette er det ingenting som står i veien for perfekte bryn.

DETTE TRENGER DU:

DETTE TRENGER DU: - Alle kvinner som er opptatt av bryn bør ha et lite brynskitt. Dette kitet bør bestå av en voksbasert brynsblyant, brynsskygge, brynsgelé, brynsmaskara, en skråskåret pinsett og en brynspensel, sier brynguru Maribeth Madron. Fra venstre: Anastasia Beverly Hills Tinted Brow Gel, kr 168. Rosa og hvit pinsett fra Tweezerman. Model & Co pinsett, kr 70. Eyeko Brow Gel, kr 210. Svart Elegant Touche pinsett, kr 145. Charlotte Tilbury Brow Lift, kr 224. Gaya brynspensel, kr 300. B The Eyebrow Experts Nourishing Brow Oil, kr 160. Benefit Brow Zings, kr 274. H&M Eyebrow Liner, kr 49. 
 kr 216.

DETTE TRENGER DU: - Alle kvinner som er opptatt av bryn bør ha et lite brynskitt. Dette kitet bør bestå av en voksbasert brynsblyant, brynsskygge, brynsgelé, brynsmaskara, en skråskåret pinsett og en brynspensel, sier brynguru Maribeth Madron. Fra venstre: Anastasia Beverly Hills Tinted Brow Gel, kr 168. Rosa og hvit pinsett fra Tweezerman. Model & Co pinsett, kr 70. Eyeko Brow Gel, kr 210. Svart Elegant Touche pinsett, kr 145. Charlotte Tilbury Brow Lift, kr 224. Gaya brynspensel, kr 300. B The Eyebrow Experts Nourishing Brow Oil, kr 160. Benefit Brow Zings, kr 274. H&M Eyebrow Liner, kr 49. kr 216. Foto: FOTO: Produsentene

Bryn som Cara Delevingne kommer ikke helt av seg selv, noen nøkkelprodukter må til. Her er våre favoritter.

Pinsett

Selv om trenden er store, buskete bryn, vil du alltid trenge en pinsett. Nesten alle har tynne, lyse hår som ikke gir noen definisjon til brynsformen. Disse bør nappes med en skrå og skarp pinsett.

Brynsblyant

Denne blyanten ser ut som en kajal, men er ofte litt hardere. Det er lett å tegne formen på brynene med en brynsblyant, samtidig som den er fin å tette hull i brynene med.

Brynsskygge

Ser ut som brun eller grå øyenskygge. Kommer ofte i et skrin med to til tre farger. Denne skyggen er fin for å gi brynene rett farge, samtidig som den vil fungere fint over en brynsblyant.

Bruk alltid en skråkuttet brynspensel til å tegne opp formen.

Brynsgelé

Kan være både blank eller farget, og minner om en maskara. Brukes for å forsegle brynsformen og temme hårstrå som ikke vil ligge på plass.

Brynsolje

En pleiende olje som setter fart på hårveksten og som pleier brynshårene, kan være en smart investering. Husk at alle produkter som lover økt hårvekst må brukes religiøst for å oppnå bra effekt.

Sett produktet tilgjengelig på badet slik at det er lett å huske hver morgen og kveld.

Brynsbørste

Denne lille børsten er det lurt å ha tilgjengelig. Flere og flere «styler» brynene sine og en brynsbørste gjør det lett å få hårene i den formen du ønsker.

En brynsbørste kan brukes til flere ting, men ved å gre brynene oppover med en børste ser de automatisk mye større ut.

Steg for steg til perfekte bryn

1. Det viktigste er å måle opp formen på brynet. Legg en blyant mot den ytre nesevingen og hold den rett opp mot begynnelsen på brynet. Der blyanten treffer skal også brynet starte.

BRYN GJENNOM TIDENE: Fra venstre: Katharine Hepburn, Audrey Hepburn, Marilyn Monroe og Ali McGraw.

BRYN GJENNOM TIDENE: Fra venstre: Katharine Hepburn, Audrey Hepburn, Marilyn Monroe og Ali McGraw. Foto: FOTO: Stella Pictures

2. Alle hår mellom brynene skal nappes bort. Fortsett med å måle hvor brynet skal avsluttes: Hold den samme blyanten fra samme sted på nesen og pek den mot øyets ytre kant. Der blyanten treffer ved øyets ytre del skal brynet avsluttes. Knekken skal nesten alltid ligge i pupillens ytre del, dette kan også måles opp med en blyant.

3. Napp uønskede hår med en god og skarp pinsett. Husk at det ikke finnes regler for hvordan man skal nappe, det viktigste er å ikke ta for mye.

4. Det er også en fordel å gre brynene oppover før du tar en runde med pinsetten. Ta alltid kun småhår og hårene som går utenfor den ønskede formen. Napp aldri midt i brynet, og la heller et hår være enn å ta for mye.

5. Tegn opp ønsket form, fyll inn hull og marker brynene i ønsket farge. Det fineste er å finne en farge som harmonerer med hårfargen din.

6. Den letteste måten å forme et bryn på er med en brynsblyant. Med denne kan du fylle inn formen, gjøre brynene symmetriske og ikke minst mørkere. Husk alltid å se rett inn i speilet når du tegner opp formen. Dette er den letteste måten å få en jevn og symmetrisk form.

7. Etter formen er tegnet opp med en brynsblyant kan det være fint å gå over formen med en brynsskygge, lagt med en brynspensel. Med en tynn, skråkuttet brynspensel er det lett å lage en perfekt avslutning på brynet.

Maybelline betalte deler av reisen og oppholdet for Det Nye i New York i forbindelse med dette intervjuet.

Les også:

Linn (28) skulle bare prøve å forlenge vippene...

BRYN GJENNOM TIDENE: Øverst fra venstre: Faye Dunaway, Brooke Shields, Pamela Anderson og Kate moss. Nederst fra venstre: Jennifer Connelly, Keira Knightley, Camilla Belle og Cara Delevingne.

BRYN GJENNOM TIDENE: Øverst fra venstre: Faye Dunaway, Brooke Shields, Pamela Anderson og Kate moss. Nederst fra venstre: Jennifer Connelly, Keira Knightley, Camilla Belle og Cara Delevingne. Foto: FOTO: Stella Pictures

34 av de fineste kjolene akkurat nå

Slik finner du riktig bikini til din kropp

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning