Det Nye: Kulturkick

– Aksel er utrolig sjenerøs

Agnes Kittelsen og Aksel Hennies hadde god kjemi under innspillingen av storfilmen Max Manus.

Publisert
Skuespillerne Aksel Hennie og Agnes Kittelsen under pressevisningen til filmen Max Manus på Ekebergrestauranten onsdag formiddag i Oslo.

Skuespillerne Aksel Hennie og Agnes Kittelsen under pressevisningen til filmen Max Manus på Ekebergrestauranten onsdag formiddag i Oslo. Foto: Foto: Lise Åserud / SCANPIX

- Jeg søkte blikket hans hele tiden. Vi har gjort dette sammen, og det å få lov til å jobbe med Aksel er jo en gavepakke, sier Agnes Kittelsen til VG.

De to har jobbet tett sammen gjennom innspillingen av premiereklare Max Manus, og var avhengig av å komme godt overens. Kjemien dem i mellom var avgjørende da hun var på audition for rollen.

- Det er klart det blir intenst. Vi hadde alle et så utrolig sterkt ønske om å gjøre det bra. Skuespillerne måtte ha riktig kjemi med Aksel. Det var helt vesentlig for filmen, forteller Agnes videre.

Les også: Fikk du med deg Aksel som engel?

Aksel Hennie fortalte avisen at også han var veldig fornøyd med sin motspiller.

- Agnes er ekstremt dyktig, og har en enorm tilstedeværelse i filmen. Og dersom hun føler det samme som meg er det ingenting som er bedre enn det, sier Hennie til avisen.

Stjernespekket

Storfilmen Max Manus har flere kjente navn på rollelisten. Blant annet Nicolai Cleve Broch, Knut Joner, Victoria Winge, Pål Sverre Valheim Hagen, Christian Rubeck og Kyrre Sydness Haugen - bare for å nevne noen. Filmen bygger på historien om motstandsmannen Max Manus, storsabotør i Norge under krigen. Max Manus er Norges svar på den danske filmen Flammen & Citronen, som Det Nyes kulturekspert anmeldte da den kom i oktober.

I Det Nye nr 1, som er i salg 29. desember, presenteres 2009s store skuespillere. Her blir du kjent med flere store navn fra Max Manus!

Les også: Følg med på alle Det Nyes filmanmeldelser

- Filmen handler ikke om krigen i Norge eller om motstandskampen, men om personen Max Manus. Da må vi inn i ham og se hvordan han var som menneske. For meg var det kjærlighetshistorien hans med Tikken som var veldig overbevisende, sier Aksel Hennie til NTB.

- Det er en utrolig kjærlighetshistorie, og det har vært krevende, for den må behandles med respekt, sier Kittelsen til VG.

- Det jeg kanskje har vært mest stresset over er at de menneskene som kjente Max Manus og som betydde mest for ham, og som kanskje denne filmen betyr mest for, ikke skulle føle at historien er håndtert på en verdig måte. Nå har de sett den og er fornøyde, så da er jeg veldig fornøyd selv, sier Aksel Hennie i følge NTB.

Les også: Klin til på kino

Få med deg kinopremierer, konserter og andre aktualiteter: I hver eneste utgave presenterer vi de hotteste nyhetene i kalenderen vår - På pulsen.

Se klipp fra filmen her:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning