Kort sagt:

+ Pent design

+ Behagelig å ha på


- Gummisåle som fort kan bli ødelagt

- Mange tråder stikkende ut

- Limsøl

- Fullsyntetisk materiale som ikke puster

- ”Made in India”, det er aldri et godt kvalitetstegn, sier Gundersen mens han studerer skoen. 

- Hele innerskoen er laget av kunststoff, så her kommer du til å svette bra. I tillegg er sømmene slurvete, og det er til og med limsøl på skoen. Disse skoene er tydelig masseprodusert og laget på sekunder.

- Det som er så synd er at mange sikkert tror at de får sko av høy kvalitet siden de legger en tusenlapp i sko. Det er helt feil! Disse skoene er overpriset og skulle aldri ha vært laget, spør du meg, sier Gundersen.

Et godt kjøp

Salgssjef for Bianco, Lone Jensen, er enig i at skoen skal være fri fra limsøl og at sømmene skal være flotte. Imidlertid er hun uenig i at sålen bør være i lær.

- Lærsåler er flotte til innesko, men upraktisk for det skandinaviske klima, da lærsåler fort blir ødelagt i kontakt med vann. Derfor er en gummisål å foretrekke, samtidig som det kan være mer komfortabelt, sier hun og legger til:

- På skoene våre limer vi nesten alle sålene på. Det er en normal produksjonsform på en skofabrikk, og gjør at man unngår vanninntrenging i sømhullene ved regnvær. 

Jensen synes at komfort er viktig, og at skoen absolutt er verd pengene.

- Hvis skoen er ukomfortabel, er det vanskelig å argumentere for at skoen er verdt pengene. Derfor mener vi helt klart at skoene våre med bløt og fleksibel såle til 899 kroner er et godt kjøp til hverdagsbruk, sier hun.

Les hele saken

Såle: 2

Sålen bør være av flere lag med slitesterkt lær. Dette holder lengst og er mulig for en skomaker å reparere. I tillegg bør sålen være randsydd fast i skoen. Nesten alle pensko har en rand av lær med en søm som går rundt skoen på toppen av yttersålen. På de fleste skoene er denne sømmen kun dekorativ – selv om sålen er limt fast ser det ut som at skoen er randsydd. Det er et kvalitetstegn hvis denne sømmen binder sålen i resten av skoen.

Gummisåle som fort kan bli ødelagt.

Sømmer: 1

Skomakeren ser fort om skoene er sydd med hastverk eller ikke. Sømmene skal være rene og forseggjorte uten slurvete sting og tråder som stikker ut. Et ekstra minus er det hvis skoen er limt sammen og ikke sydd.

Hastverksarbeid med mange tråder stikkende ut. Skoen er også limt sammen, og har limsøl flere steder.

Materiale: 3

En god sko er laget av slitesterkt skinn som former seg til foten. Hvis skoen er laget av plastikk vil den fort bli ødelagt, samtidig som plastikk ikke puster like bra som skinn. En sko laget av ren skai kan føre til ganske så svette føtter.

Fullsyntetisk materiale i innerskoen, som ikke puster og lett blir ødelagt. Utenpå skoen er det derimot ekte skinn.

Komfort: 4

Komfort er individuelt, derfor mindre vektlagt.

Behagelig og lette sko å ha på seg, men puster ikke i det hele tatt.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 900,00
Materiale Plastikk og litt skinn
Såle Plast
Forhandlere Alle Bianco-butikker og bianco.com

Konklusjon

Styr unna. Du kan få sko av høyere kvalitet til samme pris. Pluss for pent design.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!