Solpudder

- Tidenes mest geniale sminkeprodukt

Solpudder redder blek hud, og får brun hud til å stråle.

SOLPUDDERE: Nordmenn har lagt sin elsk på solpudderet, og det skjønner vi godt! Dette fra Guerlain har vært en bestselger i årtier.

SOLPUDDERE: Nordmenn har lagt sin elsk på solpudderet, og det skjønner vi godt! Dette fra Guerlain har vært en bestselger i årtier. Foto: FOTO: Produsenten

Publisert Oppdatert
THERESE DOMBEK

THERESE DOMBEK Foto: FOTO: Truls Morten Qvale

Therese Dombek

Artikkelforfatter Therese Dombek er 32 år, utdannet som makeupartist i England og har 12 års arbeidserfaring fra bransjen. Hun var tidligere skjønnhetsredaktør i Costume og Woman. Nå bor og jobber hun i London, og driver også skjønnhetsbloggen Beauty-boks.

Sommer som vinter- solpudderet er like aktuelt året rundt. Men nå er det vår i byen, solen titter frem og fristelsen for å fremheve den lille fargen du fikk i solveggen er ekstra stor.

Her får du alle tipsene du trenger!

Hva kjennetegner et godt solpudder?

Et godt solpudder bør være finkornet og i en brunfarge som verken er for gul eller for grå.

Varme bruntoner uten for mye skimmer er det som generelt ser mest naturlig ut på de fleste hudtoner.

Det er også viktig å vite at man har forskjellige behov i de forskjellige årstidene: på vinteren er lyset ute blåere og huden vår likeså, og da egner et matt, lysere brunt solpudder seg best.

Om sommeren, derimot, når melaninet i huden har kommet godt tilsyne på overflaten, da blir de gylne, dypere brunfargene, også gjerne de med et snev av skimmer i seg, ekstra flatterende.

Hvorfor bruker vi solpudder?

Solpudderet er et veldig populært sminkeprodukt i Skandinavia, mye store deler av året er utsatt for lite sollys.

Derfor drømmer de fleste av oss om en solbrun hud. Dette er dessverre også en årsak til at Norge befinner seg på verdens føflekk- og hudkrefttopp.

Huden vår ikke er naturlig like utrustet for mye sollys, men likevel fråtser vi i stråler løpet av den korte solsesongen vi har og slurver med beskyttelse for å få mest mulig farge.

Men vi kan spare oss for unødige UV-skader om vi vil, og heller jukse med kosmetiske produkter som selvbrunere og solpuddere. De varmer opp hudtonen og gjør den som kysset av solen, bare uten de farlige bieffektene.

Solpudder er et genialt sminkeprodukt!

FRESH: Litt solpudder er nok. Påføres som beskrevet under, og du ser frisk og fin ut som disse kjendisene.

FRESH: Litt solpudder er nok. Påføres som beskrevet under, og du ser frisk og fin ut som disse kjendisene. Foto: FOTO: Stella Pictures

Hvordan skal vi gjøre det for å få perfekt resultat?

SLIK GJØR DU: Bruk stor og god kost, og legg solpudderet med lett hånd som vist på tegningen.

SLIK GJØR DU: Bruk stor og god kost, og legg solpudderet med lett hånd som vist på tegningen. Foto: ILLUSTRASJON: Armani

For å få penest mulig resultat med et solpudder er det to viktige punkter: påføringsredskap og grunnlag.

En stor, tett kost bør være redskapet du plasserer produktet med, og det bør legges oppå en matt hud. Med andre ord, har du lagt foundation og concealer er du nødt til å legge et tynt strøk med løspudder for å få en glatt, teksturert flate, slik at solpudderet legger seg jevnt og ikke fester seg flekkete.

Har du ingen sminke under, anbefales også et tynt støk med transparent pudder først, eventuelt en solfarge i kremform (se produktanbefalinger nederst i saken). Et solpudder skal legges på alle høydene i ansiktet: den enkleste måten å gjøre det på er denne:

1. Jobb solpudderet godt inn i pudderkosten ved hjelp av en ren håndhule.

2. Start på den ene siden av ansiktet og sveiv børsten I et tretall ned langs siden: Fra pannen rett over brynet, ned forbi tinningen og inn langs kinnbena, deretter tilbake mot øret og videre ned langs kjeven. Se for deg formen på et tretall.

3. Påfør mer produkt på kosten, gjenta samme teknikk på andre siden.

4. Avslutt med å børste veldig lett over øyelokkene, over neseryggen (på plassen der mange får fregner) og litt på haken, på ørene og langs halsen. Har du dyp utrigning eller bare armer er det viktig å se seg selv i et stort speil slik at hudfargen matcher over det hele.

Hva er de største og vanligste feilene å gjøre?

Det vanligste er at det er lett å avsløre at den solbrune fargen er alt annet enn naturlig og ekte.

Den eneste hensikten med å bruke solpudder i hele ansiktet skal være å få en varm, solkysset, nydelig hud.

Dette er de vanligste feilene:

- Det er ingen helhet: ansiktet er brunt mens hals, ører og utringing er bleke.

- Solpudderet dekker hele fjeset som en maske, og er ikke lagt på høydepunktene.

- Feil farge: mange velger for oransje eller for mørke nyanser. (Slik finner du din hudtone)

- Solpudderet inneholder for mye skimmer og glitter.

- Solpudderet er brukt som rouge (dette kan gi veldig flate kinn).

Se hvilke sminketabber du kan spotte på kjendisene under....

De beste produktene for et solkysset, sommerfriskt ansikt

Her er våre definitive favoritter på solproduktfronten. Tre velprøvde solpuddere, og to produkter for deg som foretrekker krem- eller lotionkonsistens. Veldig gode de også.

HUFF DA: Det er ikke så greit å få det til hver gang. Her har Christina Aguilera tatt i litt vel mye, Victoria Beckham var valgt en for rødlig nyanse for sin hud. Paris Hilton- nei, her har vi ikke ord! Og Jessica Simpson har fått veldig flate kinn med for mye solpudder.

HUFF DA: Det er ikke så greit å få det til hver gang. Her har Christina Aguilera tatt i litt vel mye, Victoria Beckham var valgt en for rødlig nyanse for sin hud. Paris Hilton- nei, her har vi ikke ord! Og Jessica Simpson har fått veldig flate kinn med for mye solpudder. Foto: FOTO: Stella Pictures

1. Chanel Bronze Universel de Chanel, 370 kr.

Denne brune, kompakte kremen gir et perfekt, naturlig resultat. Påfør den oppå (den flytende) foundationen din eller på bar hud med en kost på samme måte som et solpudder. Ekstra passende for tørr hud som trenger fukt i tillegg.

2. Guerlain Terracotta Light, 450 kr.

Solpudderne fra Guerlain er noen av de mest solgte på markedet, og det er ikke uten grunn! Dette pudderet et perfekt for lyshudete nordmenn, og denne flerfargede paletten inneholder en liten menge oppkvikkende skimmer. Kommer I fler fargekombinasjoner.

3. Guerlain Terracotta Brush, 350 kr.

Etuiet og den gode størrelsen på denne solpudderkosten gjør den perfekt å slenge med seg i veska for touch ups!

4. Isadora Giant Terracotta, 205 kr.

Det store, tallerkenaktige solpudderet (tre ganger så mye innhold som standard solpudder!) er av plassmessige årsaker mer praktisk på baderommet enn i veska, men med det store speilet og den perfekte solbrune fargen er det virkelig valuta for pengene!

5. Dior Diorskin Nude Tan Healthy Glow Enhancing Powder, 475 kr.

Disse nye pudderne er magiske, de gir en frisk, livlig glød, takket være snev av korall innimellom det gyllenbryne.

6. Armani Fluid Sheer I fargen 3 Golden Bronze, 385 kr.

Denne gir en lett skimret, sommerfrisk hud. Påfør den lett på med en kost etter flytende foundation, eller direkte på ren, nyfuktet hud. Helt til slutt kommer gjerne er aprikosfarget kremrouge på eplekinnene.

Les også:

Slik bruker du vårtrendene - stylistens anbefalinger

I dag er en størrelse 36 regnet som plus-size!

SOLPUDDER OG SOL PÅ BOKS: Liker du ikke pudderkonsistensen, kan du prøve deg på den kompakte kremen fra Chanel (nr 1) eller i lotion-form fra Armani (nr 6).

SOLPUDDER OG SOL PÅ BOKS: Liker du ikke pudderkonsistensen, kan du prøve deg på den kompakte kremen fra Chanel (nr 1) eller i lotion-form fra Armani (nr 6). Foto: FOTO: Produsentene

Sminketips til voksen hud

Denne 90-åringen legger du garantert merke til

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning