Jakker

Jakka alle vil ha nå

Denne jakka er årets største må-ha.

CHANEL-JAKKA: Jakka over alle jakker? Heldigvis trenger ikke Chanel-jakka være fra Chanel. Denne er riktignok ekte Chanel. Vi fant den som et vintage-kupp på Farfetch.com til "bare" 1725 dollar, ca 10 500 kr.

CHANEL-JAKKA: Jakka over alle jakker? Heldigvis trenger ikke Chanel-jakka være fra Chanel. Denne er riktignok ekte Chanel. Vi fant den som et vintage-kupp på Farfetch.com til "bare" 1725 dollar, ca 10 500 kr. Foto: FOTO:

Publisert Oppdatert
BOKA: Carine Roitfeld poserer selv i The Little Black Jacket, og styler modeller, musikere, designere og skuespillere med den ikoniske jakka.

BOKA: Carine Roitfeld poserer selv i The Little Black Jacket, og styler modeller, musikere, designere og skuespillere med den ikoniske jakka. Foto: FOTO: Karl Lagerfeld

Vi blir aldri lei av jakker. Ikke bare gjør de antrekket mye finere på null komma niks, de er så enkle å prøve på i butikken (i motsetning til jeans for eksempel, som krever oppmanning, en skikkelig god dag og stødig venninnehjelp). En jakke derimot, trenger du ikke engang prøverom for.

Nå er det særlig bouclé som gjelder, og alle variasjoner over temaet. Mest populære er de korte jakkene, de som er såkalt "cropped" eller avkuttet om du vil.

Den klassiske boucléjakka kan brukes til praktiskt talt alt. Over t-skjorta, over blusen, singleten, kjolen, til skjørt, til jeans, til shorts, til hotpants. You name it.

Chanel

Ser vi oss litt tilbake i tid, ser vi at den lille svarte jakka som Coco Chanel designet allerede i 1954 er opprinnelsen til dagens store jakketrend. Den er opprinnelig inspirert av en herrejakke hun så på en visitt i Sveits, og har siden 1954 rukket å bli et aldri så lite klesikon. På linje med den lille sorte og den klassiske veska døpt 2.55. Ikke en dum sak å ha hengende i garderoben, med andre ord.

Vi fant et fint Youtube-klipp der vi ser kong Chanel himself, Karl Lagerfeld, fotografere kjendiser stylet i den lille svarte boucléjakka. Stylisten er ingen ringere enn Carine Roitfeld (tidligere redaktør i franske Vouge og nå sjefredaktør for CR Fashion-book). De forbereder utgivelse av en bok der de tolker den klassiske jakka på musikere, skuespillere og modeller. Boka heter The Little Black Jacket, Chanel's Classic Revisited og kommer ut den 25.august.

Her er også masse stylinginspirasjon!

Ikke bare Chanel

Chanel er, som de fleste av oss er smertelig klar over, eksklusivt.

En original jakke ligger trolig på rundt 50 000 kroner pluss minus, så for oss som ikke har et halvt hundretusen kroner til overs, finnes det heldigvis mange fine og mye rimeligere "Chanel-jakker" å oppdrive.

Vi har sett oss ut 10 favoritter som bør kle de fleste. Noen finner du kanskje til og med på salg nå!

Les også:

JAKKER: Den rosa jakka på modellen er fra Zara, heter Bouclé blazer og koster kr 399. Øverst fra venstre i lys beige, fra Lindex til kr 399. Svart fra Vila, kr 250. Michael Kors sin er øverst til høyre, kr 2250. I midten fra venstre: Etoile Isabel Marant, kr 2200. Tory Burch, kr 3730. Vila, kr 500. Nederst fra venstre: Fra Mango, kr 499. I midten med sløyfer fra Anna Sui, kr 1600 hos Theoutnet.com. Nederst til høyre ser du en rosa biker-jakke i bouclé fra Mango, kr 599.

JAKKER: Den rosa jakka på modellen er fra Zara, heter Bouclé blazer og koster kr 399. Øverst fra venstre i lys beige, fra Lindex til kr 399. Svart fra Vila, kr 250. Michael Kors sin er øverst til høyre, kr 2250. I midten fra venstre: Etoile Isabel Marant, kr 2200. Tory Burch, kr 3730. Vila, kr 500. Nederst fra venstre: Fra Mango, kr 499. I midten med sløyfer fra Anna Sui, kr 1600 hos Theoutnet.com. Nederst til høyre ser du en rosa biker-jakke i bouclé fra Mango, kr 599. Foto: FOTO: Produsentene

Hvilken stil er du? Ta testen her

Stor test av dusjsåper

7 nyttige hårtips som forynger deg

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning