Det er ikke bare rødvin vi lyster etter når høsten kommer.

Nå er rødfargen på vinen minst like populær. I hvertfall i moteverdenen.

Akkurat som en god fransk vin er den dype rødfargen med innslag av blått en sikker vinner. Bærfarger i alle varianter kommer til å bli stort fremover, og lilla plommenyanser er spesielt verdt å merke seg. For det er sjelden vi ser en invasjon av vinrødt i butikkene av det kaliberet som vi ser i høst. Det formelig bugner!

Vinrød trend

VINRØD INVASJON: Vi så fargen spankulere på catwalken til Chanel, til YSL og Tommy Hilfiger, til Helmut Lang, Kenzo og Ralph Lauren. For å nevne noen få. © FOTO: James Cochrane

Vinrøde stylingtips

Vi ser fargen på alt fra sko til ytterjakker og hansker. Fargen fungerer nydelig i omtrent alle materialer, og du kan kjøpe deg plagg i dyp høstlig vinrød farge i alt fra skinn, fløyel, angora, jeans eller silke.

Bruk den lag på lag, gjerne i ulike materialer for å skape interessante kontraster i antrekket. Eller som fin kontrastfarge mot blekrosa og gammelrosa, til nøytrale farger som beige og brun, til jeans, eller for å piffe opp det klassiske svarte antrekket.

Vinrødt er forresten perfekt til gull. Så gå for gull-tilbehør eller gulldetaljer, så fremhever fargene hverandre.

Her er våre favoritter

Vinrødt er en farge som oser luksus. Den er lekker, eksklusiv, og det uten å være svart. Det er godt jobba.

Her er våre vinrøde favoritter.

Vinrød trend

VINRØDE FAVORITTER: 1. Genser fra Filippa K, kr 1300. Frakk fra Ellos, kr 899. 3. Belte fra Filippa K, kr 550. 4. Topp fra MQ, kr 199. 5. Bukse fra Lindex, kr 199. 6. Skjørt fra MQ, kr 499. 7. Skinnskjørt fra S'nob de Noblesse, kr 1999. 8. Sko fra black Secret, kr 1200. 9. Sandaler fra Asos.com, kr 775. 10. Veske fra Mulberry, kr 8000. Styling av Vibeke Stiansen, moteansvarlig i Alt for damene. © FOTO: James Cochrane

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!