Den årlige kåringen til magasinet People over verdens vakreste mennesker, har seilt opp til å bli blant de aller gjeveste kåringene i bransjen.

I år er det selveste Jennifer Lopez (41) som er den vakreste, ifølge magasinet. Og tradisjonen tro pryder popstjernen coveret, og snakker om skjønnhet, kropp og det å fylle 40 i vinnerintervjuet.

- Jeg er glad og stolt over å toppe kåringen. Og jeg er stolt over at jeg ikke er 25! sier Lopez til People.

Del

COVER: Vinneren av kåringen får pryde omslaget til magasinet.=

COVER: Vinneren av kåringen får pryde omslaget til magasinet. © Foto: Faksimile People

De 10 vakreste

Det er 95 stykker som er med på listen over verdens vakreste mennesker. Her er de ti øverste:

1. Jennifer Lopez

2. Zac Efron

3. Reese Witherspoon

4. Jessica Simpson

5. Mandy Moore

6. Katie Holmes

7. Jennifer Hudson

8. Kellan Lutz

9. Dana Delaney

10. Emma Stone

Lykkeligst uten sminke

Men å opprettholde utseendet etter å ha fått tvillinger og rundet 40 år, er hardt arbeid, ifølge stjernen.

- Jeg får betalt for å se ut som jeg gjør. Jeg vil ikke at noen skal tro at det er lett. Det tar mye tid og det er hardt arbeid. Wide screen-skjermer er ikke fordelaktig for noen, sier Lopez.

Både hudpleiebehandlinger, intense treningsøkter og en sunn diett er deler av pakken som holder superstjernen i form. Men Jennifer Lopez forteller at hun trives best når slapper av hjemme med ektemannen Marc Anthony og tvillingene Max og Emme - uten sminke.

- Da er jeg på mitt lykkeligste. Når jeg kan gni meg i øynene og dra fingrene gjennom håret uten å bekymre meg for å buste det til, forteller hun.

Vant over Disney-stjerne

Jennifer Lopez gjør det bra karrieremessig også om dagen. Hun har blitt veldig populær som dommer i årets American Idol, og den siste singelen hennes «On The Floor» er på øverst på hitlistene i flere land akkurat nå.

Dette er ellevte gang Lopez er med på Peoples liste, men første gang hun kaprer topplasseringen.

I år vant hun over tenåringsidolet Zac Efron (23), som kom på andreplass. På tredjeplass i kåringen kom skuespiller Reese Witherspoon og Jessica Simpson kapret fjerdeplassen.

Tidligere vinnere er Beyoncé Knowles, Christina Applegate, Kate Hudson og Drew Barrymore.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!