Ukemeny

For deg som vil ha det enkelt

Denne maten kan du se fram til denne uken.

Publisert Oppdatert

Uken er ferdig planlagt!
Og du kan se fram til å spise en fyldig tomatsuppe, knallrød pasta og lørdagen blir det snitzel på bordet før vi avslutter med en lasagne som ikke er en lasagne.

Mandag: Tomatsuppe med kjøttfylde

Denne uka starter med en suppe. Nei, det er ikke en grensesprengende nyvinning som løfter deg ut av stolen, la oss innrømme det. Men, det er en skikkelig traver, en tomatsuppe du kommer til å bli god og mett av. Den lages med kjøttdeig og makaroni og serveres med crème fraîche.

Tirsdag: Knallrød pasta med god fisk

Om noen spør om du serverer godteri til middag kan du svare ja. De vil kanskje få seg en overraskelse, for det er faktisk ikke lakris, men pasta som er på bordet.

Vi får håpe de liker spøken. Dette er altså stekt fisk servert på knallrød pasta (som er kokt sammen med rødbeter).

Onsdag: Dude-food til hele familien

Om være er fint lager du denne på grillen (det er lov å håpe). Ellers er det ingenting i veien for å bruke stekepanna.

Denne oppskriften er helt rett fram. Har du lyst å en (kul) utfordring kan du lage Heston Blumenthals fantastiske versjon.

Oppskrift her.

Torsdag: Laks i spissen

Nykålen hører våren til. Den sarte, fine kålen som ser ut som en grønn og spiss nisselue er på sitt beste nå.

Damp den sammen med litt smør og server den til laks.

Du blir overrasket over hvor godt dette er (om det er lenge siden du  spiste det).

Fredag: Ikke spare på ribba

Disse er morsomme å lage. Bland sammen ingrediensene til marinaden og vend spareribsen inn i den. Og sette den i kjøleskapet - gjerne til dagen etter. Det er ikke strengt tatt nødvendig, men da har du i alle fall en enklere kjøkkendag i vente dagen etter.

Du kan grille dem på grill, men det går like fint å lage dem i ovnen. Pass på å pensle underveis, slik at det ikke svir seg.

Jeg foreslår så absolutt å lage denne vanvittige potetsalaten til.

Lørdag: Aldri har cornflakes og svin vært bedre sammen

Denne lørdagen klinker vi til med en snitzel. Det er like utskjelt som det er godt. Ta en titt på denne videoen så ser du hvordan det skal gjøres.

- Om den lages med cornflakes?

- Ja, selvsagt.

Søndag: Lasagne som ikke er lasagne

Vi avslutter denne uka med en klassiker i klikk-sammenheng. Det er den supre lasagnen som jeg vokste med. Og som strengt tatt ikke er en lasagne.

Du lager altså en rød kjøttsaus (med kjøttdeig) og en hvit saus - egentlig en mornaysaus, som er hvit saus med ost. Dette legger du lagvis med pasta og setter det i ovnen til det er så fristende at du ikke klarer lenger.

Om jeg serverer hvitløkbagutette til? Ja, det skal du ikke se bort i fra.

Erik Hannemann

Tomatsuppe med kjøttdeig og crème fraîche

Denne tomatsuppeoppskriften er enkel og super. Kjøttdeigen gjør at den metter litt ekstra.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

3 stk Sjalottløk

2 fedd Hvitløk

200 g Kjøttdeig

2 stk Tomatboks

3 ss Kylling

3 dl Vann

3 dl Makaroni

2 ss Crème fraîche

Smør til steking

Salt og pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning