Ukemeny med morsom mat

Ukemeny med morsom mat

Ikke få en kjedelig uke! Her er det du trenger...

Publisert

Denne uka byr vi på masse godt!

Her er det frisk og fin tabbouleh, enkel paimumsemat på fredag og burger fra nedenunder. Bare å glede seg!

Mandag: Ingen tabbe å spise dette på en mandag

Den gode, forfriskende smaken av mynte gjør en kjip dag litt lysere, synes jeg. OK, så er kanskje tabbouleh tilbehør. Men, du klarer deg fint bare med tabbouleh - og er du mer sulten så kan du alltids legge til noen stekte kyllingklubber, for eksempel.

 

Tirsdag: Pai med laks

Vanskelig med pai? Neida. Å lage en pai er enklere enn mange tror. Deigen lages raskt av mel og smør (og ørlite vann) i en kjøkkenmaskin. Den klemmer du ut i en form og forsteker. Resten handler om å blande noe inn i egg. For eksempel røkelaks, dill og asparges. Så baker du hele greia i ovnen.

 

Onsdag: Søndagsmat midt i uka

Eggs florentine er for mange dagen-derpå-mat. Men, man må på ingen måte ha kuppelhode for å nyte denne nydelige retten. Det eneste som er litt vanskelig er sausen - sjekk her om du ikke har laget den før.

 

Torsdag: Kveite med hva-for-noe?!

Det fisken ikke har er sprøtt ytre. Det får du med denne teknikken, hvor du faktisk bruker cornflakes (sammen med brødkrum). Jeg gleder meg til å legge denne fiske på toppen av en deilig brokkkoli og avokado-salat.

 

Fredag: Gjør klar til mumsehelg

Vi gjør oss klar for mumsehelg! Jeg har sett for meg et deilig bord med all slags snadder. Først ut er det gode peppermakrellpålegget som lages av (du gjettet riktig) peppermakrell, rømme og majones.

Om du får tak i skjell (blåskjell eller hjerteskjell) lages dette på 4 minutter - og er helt nydelig.

Jeg foreslår også at du lager de beste løkringene du noensinne har laget - her er dem.

 

 

Lørdag: Burger fra nedenunder

Vi klinker til med  en skikkelig burger - med alt. I alle fall alt de kunne finne på i Australia.

Om du tenker at du trenger noe snadder i tillegg må du lage gulrotsalaten alle digger.

 

Søndag: Kylling og chevre

Kylling med chevre en en kjempeenkel oppskrift på god, kjapp og kul mat. Kyllingbrystet steker du som vanlig (gjerne på grillpanne). Fennikelen skjæres i båter og blandes med epler i tynne skiver. Legg grønnsakene på en tallerken, så kyllingbrystet og ha over olje og sitron før serving.

 

Ha en smakfull uke!

Erik Hannemann

Tabbouleh

Tabbouleh er salaten som spises mest i Levanten. Prøv den da vel!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

150 g Bulgur

0.5 stk Agurk

2 stk Vårløk

10 stk Cherrytomat

1 kvast Mynte

1 kvast Persille

Salt

1 fedd Hvitløk

1 dl Olivenolje

2 ss Sitronsaft

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag