Ukemeny med italiensk mat

Italiensk uke

Italienske retter for en hel uke.

Publisert Oppdatert

Jeg tenkte det var på tide med en helitaliensk uke.

Bare å høre ordet "Italia" er for mange nok til å få vann i munnen.

Landet vil for evig og alltid assosieres med pizza, pasta, skinke og carpaccio. Alle har fått sin plass på denne ukens ukemeny.

 

Mandag: Spagetti Carbonara

Til deg som ikke har laget det: Dette er så gøy og så enkelt! Et tips (som ikke italienerne bruker) er å steke bacon i ovnen - se video.

Så: Pisk egg og litt parmesan sammen i en bolle som tåler varme (eller kjele), ha i kokt, kokvarm pasta og vend rundt.

Noen liker å ha i en fløteskvett, carbonarapuristene fnyser av det.

Ja, så har i bacon, da.

Tirsdag: Italiensk suppe

Denne suppa tør ikke mange å lage i Norge. Brød og suppe, liksom?

Nei, man tror ikke på det.

Men, dette er svært autentisk, nesten gratis og veldig digg. Så bare sett i gang og få denne repertoiret.

Onsdag: Tomat- og mozzarellasalat med spekeskinke og basilikumpesto

Denne deilige salaten er som skapt for travle hverdager. Slik gjør du: Del tomatene i skiver, legg lagvis med mozzarellaskiver, finhakket sjalottløk og frisk basilikum. Krydre med salt og pepper og drypp over olivenolje og balsamicoeddik.

Jeg vil helst ha et veldig godt brød til, selvfølgelig. Det beste du brødet du kan bake finner du her.

Torsdag: Hurtigkylling

Dette er en oppskrift som hentet fra La Cucina: The Regional Cooking of Italy og Essentials of Classic Italian Cooking.

Under et lag med gyllen mozzarella finner du stekt kylling, deilig spinat og nydelig tomatsaus.

Ja, det er italiensk, ja.

Fredag: Pizza

Grunnlaget for en god pizza ligger i bunnen - det er alle enige om, ikke sant? Og den får du om du lager den med denne oppskriften her.

Jeg liker å steke den med tomatsaus og ost først og legge på skinke, strø over tørket oregano og en dæsj med olivenolje til slutt.

Lørdag: Carpaccio

Det er godt, kjempegodt, men kanskje ikke særlig mettende med carpaccio. Så jeg føler at denne lørdagen så varmer vi opp med litt bruschetta med røkelaks og dillkrem.

Så går vil løs på carpaccioen. Oppskriften er klassisk på den måten at man steker hele fileten for litt stekeskorpe først og så fryser den ned til den er enklere å skjære i skiver.

Bare å glede seg.

Søndag: Kyllinggryte

Vi avslutter den italienske uka med en kyllinggryte naboen kommer til å være misunnelig på. Fres kyllinglårene i en glovarm stekepanne, ha på hvitvin, stekt løk og tomater - så er du i gang.

Et tips: Dersom du kjøper en hel kylling (mye billigere) blir det mye billigere.  Har du ikke delt opp en kylling før, så sjekk denne videoen her.

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning