Ukemeny

Det er maten som gjør deg glad

Du fortjener god mat hele uka.

Publisert Oppdatert

Ukemenyen for denne uken byr på fiskesuppe, den beste sausen til lam, en lang, lang lørdag og kebab på søndag.

 

Her er ukens ukemeny!

 

 

Mandag: Raskeste middagen med røde pølser

Den enkleste middagen er det kjekt å ha på mandager. Kok opp litt mindre vann enn couscous, la det svelle, vend inn friske, fine grønnsaker og stekt chorizo.

Maten er klar.

Tid?

Tror du klarer det på under 10 minutter. Husk at du er flink.

 

Tirsdag: Hurtigruta byr på seg selv

Dette er skikkelig tirsdagsmat! Denne dagen kunne like gjerne kalles fiskesuppedagen, spør du meg.

Noen ganger det er deilig å spise en hvitløksbaguette til: Skjær dyppe snitt på skrå, og ha i hvitløkssmør før du pakker det inn i folie og steker i ovnene (oppskrift her.)

 

 

Onsdag: Du skal riste og riste...

Lammekoteletter er litt for fint til å spise til hverdags. Nettopp derfor gjør vi det denne uken. Fordi vi fortjener det.

Sausen til kotelettene er nydelig: Skrell hvitløken (på en smart måte), rist dem i en tørr stekepanne i 10-12 minutter og kjør dem sammen med olje, rosmarin, mynte og rødvinseddik med en stavmikser.

Server det gjerne med  bakte poteter.

 

Torsdag: Ikke bare dill med torsk

Jeg har blitt glad i denne oppskriften. Det handler om å servere stekt torsk på fine terninger stekt squash, dill, sjalottløk og mandler.

Enkelt og elegant.

Fredag: Den beste kyllingen

Dette er intet mindre enn den perfekte oppskriften på ovnsbakt kylling. Du kan lete i dagevis, men det blir ikke bedre enn denne.

Følg oppskriften til punkt og prikke, så kommer det en herlig, helstekt kylling ut i andre enden. Ikke er det vrient, og ikke tar det mye tid heller.

Server den gjerne med den gode sjyen som havner i formen - og for eksempel en superb bulgursalat med masse mynte.

 

Lørdag: Lang lørdag

Denne retten ble til i en crockpot. Du kan lage den i ovnen også, uten problem.

Kjøttet blir så mørt at du kan spise det med skje (faktisk talt).

Jeg liker å lage en diger salat for å gjøre det litt friskere. For eksempel en med grønne bønner og poteter.

Søndag: Kebab er godt på en søndag

Lammekebaben avslutter denne nydelig matuka.

Du lager det ved å klemme kjøttdeigen på spyd og legge dem øverst i ovnen under et glovarmt grillelement. Snu underveis så de ikke svir seg. Dette går fort!

 

Ha en velsmakende uke!

 

Erik Hannemann

Couscous med chorizo

Det blir ikke raskere middagsmat enn med couscous. I denne varianten får du også litt chorizo og erter.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 dl Couscous

3 dl Vann

200 g Chorizopølse

200 g Erter

Buljong

2 stk Vårløk

Olivenolje

2 stk Sitronbåter

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning