Oppskrifter for hele uka

Ukemenyen

På fredagen finner du klassikeren ferskt kjøtt og suppe.

INDISK: Varmende indisk kylling.

INDISK: Varmende indisk kylling. Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

Vi følger opp suksessen med å lage meny med oppskrifter for en hele uka. Menyen er satt sammen av enkle oppskrifter som har ingredienser som finnes i de fleste butikker. Og de er morsomme å lage, selvsagt.

På fredagen finner du klassikeren ferskt kjøtt og suppe. Den krever selvsagt litt tid til koking, nærmere bestemt to timer. Om du ikke vil gjøre det på fredag, så foreslår jeg at du koker det dagen før og setter kjøttet kaldt i kjøleskapet. MEN: om du lager eller ikke lager denne på fredag, så lov meg at du lager det. Du kommer ikke til å angre. Trust me.

Ha en smakfull uke!

Erik Hannemann

Løksuppe med madeira og ost

Ingenting er så billig og godt som løksuppe. Dette er den klassiske løksuppa som har sjenerøst med ost i seg!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

750 g Løk

2 ss Smør

1 ss Hvetemel

2 dl Madeira

7 dl Buljong

2 fedd Hvitløk

0 Salt og pepper

150 g Ost, revet

4 skiver Loff

Erik Hannemann

Farsekaker med kålstuing

Farsekaker er skreddersydd for hverdager med lite tid til matlaging og magre lommebøker. De serveres gjerne med tyttebærsyltetøy, kokte poteter og kålstuing.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

400 g Medisterdeig

0.5 stk Kålhode

2 ss Mel

2 ss Smør

3 dl Melk

0.5 ts Muskat

Smør til steking

Tyttebærsyltetøy

Erik Hannemann

Indisk kyllingrett

Her har du en enkel, deilig og varmende variant av en indisk karrikylling. Dersom du synes det blir for sterkt, er det lurt å ha litt yoghurt for hånden. Det lindrer godt om cayennepepperen blir for utfordrende!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

2 stk Løk

2 fedd Hvitløk

2 cm Ingefær

2 ts Karri

1 ts Cayennepepper

2 ts Kumin

1 bokser Kokosmelk

1 Kylling

3 stk Tomatboks

100 g Cashewnøtter

4 ss Yoghurt naturell

4 ss Koriander, fersk

4 ss Smør

Peter Berg

Stekt laks med potetsalat

Dette er en superenkel oppskrift på stekt laks. Sausen lages på noen minutter smaker godt sammen med grønnsakene som er smaksatt med olje og sitron.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

200 g Poteter

200 g Bønner

0.5 stk Rød paprika

1 stk Sitron

0.5 dl Olje

0.5 ts Sukker

400 g Laksefilet

1 stk Tomat

0.5 dl Kremfløte

2 ss Lodderogn

Smør

Salt og pepper

Peter Berg

Ferskt kjøtt og suppe

Dette er klassikeren over alle klassikere. Når kjøttet koker så lenge som i denne retten må det bli godt! Den sur-søte løksausen er også et møst.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 kg Oksekjøtt

1 stk Purre

1 stk Persillerot

1 stk Gulrot

1 stilk Stangselleri

2 stk Løk

2 ss Hvetemel

3 ss Smør

1 ss Eddik

2 ss Sukker

Salt og pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning