Uka før påsken er merker jeg det er behov for litt enklere, lettere mat. Her er menyen som leder oss rett inn i påsken!

Mandag: Couscous

Denne uken begynner rolig og forsiktig med en rett jeg alltid kommer tilbake til. Hvorfor? Den tar mindre en ti minutter å mekke. Jeg må nevne at jeg har induksjonstopp og er høvelig god til å kutte grønnsaker. En med mindre kjøkkentrening kan risikere å bruke elleve minutter. Du tror meg ikke? Prøv!

Tirsdag: Torsk

Denne torskeretten er fast gjest hos meg. Selv om mange sikkert er skeptiske til å bruke rosiner, hasselnøtter og rosmarin (skjønner det godt, jeg!), så ikke la deg skremme. Den er super og forslaget denne uken er å servere den med en livlig tabbouleh, den gode salaten.

Onsdag: Carbonara

Jeg tviholder på enkelheten denne uka. Onsdagen er satt av til en den enkleste oppskriften på carbonara jeg kjenner til. Siden det ikke er grønnsaker i selve retten, servere jeg gjerne det franskmennene kaller crudité til, nemlig litt rå grønnsaker. Det her, for eksempel.

Torsdag: Fiskegrateng

Det er tid for litt mer matlaging denne dagen. Jeg klinker til med en skikkelig høvding av en fiskegrateng. Hemmeligheten er å bruke litt røkt fisk, litt sopp og å bytte ut makaroni med potetmos.

Fredag: Linsesuppe

En varm, god linsesuppe er alt man trenger å lage på en fredag. Eller?

Riktignok pleier jeg å spe rikelig godt på med andre ting. For eksempel et godt ostefat, litt skinke, noen oliven, godt brød, en øl (gjerne IPA) og se da! Nå nærmer det seg et herlig fredagsbord.

Lørdag: Ovnsstekt kylling

Denne oppskriften på ovnsstekt kylling er uslåelig i sin enkelhet. Simon Hopkinsons metode er å smøre kyllingen inn med smør, ha urter, hvitløk og sitron i buken før du steker den i ovnen. Til kyllingen kan du servere den beste potetsalaten - så blir det enkelt.

Søndag: Ovnsbakt laks

Vi runder av uke på sedvanlig vis med innbakt laks. Laksen får gjerne følge av en god potetmos.

Med dette ønsker jeg en riktig, velsmakende uke!

Mandag:

Erik Hannemann

Couscous med friske grønnsaker

Denne her havner på Topp 10-lista over raske middager. Couscous går nemlig dobbelt så fort å lage, som pasta.

Til 2 porsjoner:

2 stk sjalottløk

1 stk hvitløksfedd

4 dl vann

150 g aspargesbønner

2 dl couscous

5 stk cherrytomat

0,5 stk paprika

0,5 stk agurk

1 ts kumin

1 ts kanel

0,5 stk lime

salt og pepper

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Torsk med hasselnøtter

Jeg lover: Torsken har aldri vært bedre...

Ingredienser:

400 g torskefilet

50 g hasselnøtter

50 g rosiner

1 kvist rosmarin, kan sløyfes eller byttes mot støtt, tørket rosmarin

salt og pepper

1 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Spaghetti Carbonara

Dette er antakelig den enkleste oppskriften på Spaghetti Carbonara noensinne. Mine damer og herrer - her er pasta carbonara!

Til 2 porsjoner:

1 pk bacon

250 g spagetti

3 stk egg

salt og pepper

100 g parmesan

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Christopher Sjuve

Fiskegrateng

Denne fiskegratengen har to hemmeligheter... Det er nemlig hva slags fisk mat bruker i fiskegratengen som teller. Ja, så er det lokket da.

Til 6 porsjoner:

100 g kantareller

2 stk purre

Potetmos

1 kg poteter

200 g smør

3 stk eggeplomme

Fisk

200 g røkt kolje, eller blåkveite, uten bein)

400 g laks, uten bein

400 g torsk, uten bein

Hvit saus

35 g smør

35 g hvetemel

2 dl melk

2 dl kremfløte

1 ss estragon, tørket

salt og pepper

3 ss flytende fiskekraft, eller to terninger

4 ss gressløk

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Linsesuppe

Til 4 porsjoner:

100 g bacon

1 stk løk - stor

3 stk hvitløk - fedd

salt og pepper

3 stk gulrøtter

2 ss tomatpuré

250 g linser - røde

5 dl kyllingbuljong

8 dl vann

1 ss rødvinseddik

parmesan

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Ovnsstekt kylling

Dette er den beste måten å helsteke en kylling på.

Til 4 porsjoner:

1 stk kylling

4 ss smør

1 stk sitron

1 kvast timian, estragon eller begge deler

1 fedd hvitløk

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Innbakt laks

Bakt laks i lekker innpakning. Butterdeigen er crispy og inni finner du deilig, saftig laks med nydelig kryddersmør...

Til 4 porsjoner:

800 g laksefilet

salt og pepper

Urtesmør

75 g smør

3 ss sennep

1 potte dill

eventuelt andreurter, som timian, merian, basilikum etc

1 stk sitron, revet skall

Butterdeig

4 pl butterdeig

1 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!