UKEMENY

Ukemeny med fisk og biff

Her er oppskriftene som gjør uka god.

Nye og gamle oppskrifter ligger foran oss også denne uken. Nedenfor finner du gamle kjenninger, men kanskje også noen nye du ikke har prøvd før. Dersom du har meninger, tips eller kommentarer til ukemenyen, så ikke nøl med å bruke Facebook-siden vår.

Her er ukens ukemeny!

Mandag: Fiskepinner med erteremulade

Uka begynner med nystekte, hjemmelagde fiskepinner! Og faktisk, da er det mandagsfest i heimen. Kan du piske egg, kan du lage gode fiskepinner.

Til fiskepinnene anbefaler jeg å lage en god ertepuré.

Tirsdag: Karrisuppe med kylling

En suppe med heit karri serveres denne tirsdagen. Dersom du vil ha den sterkere kan du justere med litt cayennepepper (Advarsel! litt av gangen...).

Onsdag: Torsk med grønn saus

Nå som det er så mye torsk i butikkene vil jeg ikke gjøre annet enn å bake den i ovnen i 20-25 minutter.

Til torsken serverer jeg en kul, grønn saus og kanskje en enkel salat. Ja, jeg er inne i en periode med mye fisk og grønt - dere for å meg unnskyldt, dere som ikke er like fan av det.

Torsdag: Laks med asiatiske smaker

Laksen er på bordet akkompagnert av asiatiske smaker fra soyasausen, lime og litt honning. Det skal ikke forundre meg mye om jeg serverer den med potet- og sellerirotstappe.

Fredag: Quesadilla

Jeg skal også ha mexicansk mat! Det blir ikke taco (med triks...) denne gangen, men quesadilla.

Lørdag: Portvin og armagnacsaus

Denne nydelige sausen skal jeg servere til en gammel traver, eller litt oksekjøtt om hestekjøttet er utsolgt. En helt tradisjonell lørdagsmiddag blir det med de nydelige potetene til Clotilde og med en god ratatouille.

Søndag: Fiskegrateng

Uka avsluttes med en kongelig fiskegrateng. Det som gjør denne så spesiell er soppen i bunnen og at jeg bruker 1/3 røkt fisk. Ikke prøvd den? Da er det på tide å gi deg selv denne gaven.

Ha en smakfull uke!

Mandag

henter innhold

Tirsdag

henter innhold

Onsdag

henter innhold

Torsdag

henter innhold

Fredag

henter innhold

Lørdag

henter innhold

Søndag

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Ukemenyer

FULG I VIN: Coq au vin er en udødelig klassiker. Det skjønner alle når man spiser den.=

Dette har du lyst på denne uka

En meny som gjør livet ditt enklere denne uka.

OPPSKRIFT PÅ PYTT I PANNE: Du trenger ikke oppskrift, men kanskje noen ideer?=

Godbiter for hele uka

De blir glade de som får dette til middag.

OPPSKRIFT PÅ TORSK: Denne gangen skal torsken møte de asiatiske krydderne.=

Solid ukemeny med deilig høstmat

Maten som gjør deg glad.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Kjenner du igjen disse?

Høyt savnet av mange. Men husker du dem?

artikkel bilde

- Hele kjelleren var fylt av kloakk

En tabbe mange av oss gjør.

artikkel bilde

Sjekk hva barnets navn sier om deg

Ta vår uhøytidelige quiz og sjekk hva navnet sier om deg.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Ukemenyer

Ukemenyen byr på gode høstsmaker

Nå er nemlig mange av råvarene på sitt aller beste.

Godbiter for hele uka

De blir glade de som får dette til middag.

Solid ukemeny med deilig høstmat

Maten som gjør deg glad.