Nye og gamle oppskrifter ligger foran oss også denne uken. Nedenfor finner du gamle kjenninger, men kanskje også noen nye du ikke har prøvd før. Dersom du har meninger, tips eller kommentarer til ukemenyen, så ikke nøl med å bruke Facebook-siden vår.

Her er ukens ukemeny!

Mandag: Fiskepinner med erteremulade

Uka begynner med nystekte, hjemmelagde fiskepinner! Og faktisk, da er det mandagsfest i heimen. Kan du piske egg, kan du lage gode fiskepinner.

Til fiskepinnene anbefaler jeg å lage en god ertepuré.

Tirsdag: Karrisuppe med kylling

En suppe med heit karri serveres denne tirsdagen. Dersom du vil ha den sterkere kan du justere med litt cayennepepper (Advarsel! litt av gangen...).

Onsdag: Torsk med grønn saus

Nå som det er så mye torsk i butikkene vil jeg ikke gjøre annet enn å bake den i ovnen i 20-25 minutter.

Til torsken serverer jeg en kul, grønn saus og kanskje en enkel salat. Ja, jeg er inne i en periode med mye fisk og grønt - dere for å meg unnskyldt, dere som ikke er like fan av det.

Torsdag: Laks med asiatiske smaker

Laksen er på bordet akkompagnert av asiatiske smaker fra soyasausen, lime og litt honning. Det skal ikke forundre meg mye om jeg serverer den med potet- og sellerirotstappe.

Fredag: Quesadilla

Jeg skal også ha mexicansk mat! Det blir ikke taco (med triks...) denne gangen, men quesadilla.

Lørdag: Portvin og armagnacsaus

Denne nydelige sausen skal jeg servere til en gammel traver, eller litt oksekjøtt om hestekjøttet er utsolgt. En helt tradisjonell lørdagsmiddag blir det med de nydelige potetene til Clotilde og med en god ratatouille.

Søndag: Fiskegrateng

Uka avsluttes med en kongelig fiskegrateng. Det som gjør denne så spesiell er soppen i bunnen og at jeg bruker 1/3 røkt fisk. Ikke prøvd den? Da er det på tide å gi deg selv denne gaven.

Ha en smakfull uke!

Mandag:

Erik Hannemann

Fiskepinner

Så enkelt er det å lage hjemmelagde fiskepinner.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner:

300 g laksefilet, eller annen fisk

2 stk egg

3 ss hvetemel

5 ss brødrasp

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Linnea press/Jes Buusman

Karrisuppe med kylling

En varmende, god suppe med masse karri.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner:

2 stk gulrøtter

1 stk grønt eple

1 ss karri

1 ss oliven olje, eller rapsolje

3 dl kokosmelk

5 dl grønnsaksbuljong

salt og pepper

Til servering

200 g kyllingfilet

1 ts koriander, malt

salt

2 ts olje

persille

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Klikk.no

Asiatisk laks

Slik blir den asiatiske laksen god... I oppskriften finner du lime, soya og chili og hvitløk.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner:

4 dl jasminris

4 ss smør

2 fedd hvitløk

1 ts chili flak (pepperflak, eller vanlig pepper)

3 ss honning

4 ss limesaft

3 ss soyasaus

300 g spinat

4 stk laks ebiter

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Grønn saus med karse

Denne sausen egner seg godt til hvit fisk.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2 dl kremfløte

100 g smør

2 stk sjalottløk

1 bokser karse (ca 4 spiseskjeer finhakket karse)

1 ss eplecidereddik

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Quesadilla med kylling

Du vil bli forbløffet over hvor godt dette er. Det må prøves! Quesadillas lages med tortillas som stekes i panna.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

200 g kyllingkjøttdeig

1 stk løk

2 ts tacokrydder

100 g smøreost

1 ts korianderfrø

2 stk vårløk

1 stk rød chili

100 g revet hvitost

4 stk tortilla (lefse som kjøpes ferdig)

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Portvin- og armagnacsaus

Dette er den nye sausen. Den lages med en skvett armagnac og litt portvin. Sausen passer perfekt til kjøtt.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner:

1,5 dl portvin

4 ss armagnac

4 ss smør

3 dl kremfløte

1 stk løk

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Christopher Sjuve

Fiskegrateng

Denne fiskegratengen har to hemmeligheter... Det er nemlig hva slags fisk mat bruker i fiskegratengen som teller. Ja, så er det lokket da.

Se hele oppskriften

Til 6 porsjoner:

100 g kantareller

2 stk purre

Potetmos

1 kg poteter

200 g smør

3 stk eggeplomme

Fisk

200 g røkt kolje, eller blåkveite, uten bein)

400 g laks, uten bein

400 g torsk, uten bein

Hvit saus

35 g smør

35 g hvetemel

2 dl melk

2 dl kremfløte

1 ss estragon, tørket

salt og pepper

3 ss flytende fiskekraft, eller to terninger

4 ss gressløk

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!