Denne uka byr vi på strata, falafel og asiatisk ribbe.

Gjør deg klar for en ny smaksuke!

 

 

Mandag: Strata til middag

Strata er en kul sak som kjapt lages i stand og puttes i ovnen. Hovedingrediensene er egg, brød, spinat og ost. Enkelt, kjapt å lage - og billig!

 

Tirsdag: Torsk som falafel

Å spise torskefalafell på en tirsdag gjør faktisk uken din litt kulere. Det handler om å mose fisk, kikerter og krydderier sammen til kuler og fritere dem i olje.

Enkelt - og superdigg å dyppe i en god aioli...

 

Onsdag: Verdens beste thaisuppe?

En suppe med så mye smak er med på å gjøre alle rundt bordet lykkelige. Server gjerne med ris, eller til og med nanbrød (som om det matetnisk sett ikke er helt kosher.)

 

Torsdag: Så lett å lage pesto...?

Kjør sammen basilkum, parmesan, olje, pinjekjerner og hvitløk - vips, så har du pesto! Dette er så enkelt at det føles urimelig at det skal være sånn. Har jeg juksa?, tenker du.

Nei. Du har bare laget pesto.

 

Fredag: Ny-mexicansk fredag

Det er lite som er originalt med å spise mexicansk på fredager i Norge, men ikke mange spiser empanadas. Tenk på det som en myk overgang fra tacos og inn i den spennende, mexikanske matjungelen.

 

Lørdag: Ribbe fra fjerne strøk

Det er ikke klart for den tradisjonelle ribba ennå. Men, i denne førjulstiden kan vi godt eksperimentere litt. Da er asiatisk ribbe med honning og soya noe å teste ut.

Server den gjerne med ris eller bulgursalat. Da føles det ikke for mye som julaften.

 

Søndag: Kul fiskegrateng med to triks

Vi avslutter uka med en solid planke. Nemlig fiskegrateng.

Trikset i denne oppskriften er sopp og en tredjedel røkt fisk. Sjekk ut!

 

Ha en smakfull uke!

 

Mandag:

Christopher Sjuve

Strata

Strata er en kul og morsom rett med egg.

Til 4 porsjoner:

2 pose spinat

150 g cheddar

1 stk brød, daggammelt

5 stk egg

salt og nykvernet pepper

0,5 ts muskat

2,5 dl kremfløte

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Torsk som falafel

Å lage torsk som falafel er rett og slett en veldig god ide. Torskekulene kommer du til å bli glad i.

Til 4 porsjoner:

250 g kikerter

2 stk hvitløksfedd

1 ts spisskum

200 g torskefilet

2 stk egg

4 ss cashewnøtter

olje til fritering

salt og nykvernet pepper

6 ss aioli

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Thaisuppe

Thaisuppe er den varme, krydrede suppa som alle blir så glade i. Enten de har vært i Thailand eller bare drømmer om det.

Til 4 porsjoner:

20 g ingefær

0,5 stk rød chili

sitrongress

2 fedd hvitløk

10 stk sjalottløk

2 bokser kokosmelk

5 dl kyllingkraft

2 stk rødløk

3 stk vårløk

2 stk kyllingfilet

6 stk cherrytomat

0,5 stk lime

1 ts fiskesaus

1 ss karri

koriander, fersk

olje/smør til steking

galangal

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Pesto

Dette er oppskriften på klassisk, grønn pesto.

Ingredienser:

1 fedd hvitløk

5 ss pinjekjerner

1 potte basilikum

75 g parmesan

0,5 dl olje

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Empanadas fra Mexico

De gode, varmende empanadasene fra Mexico liker alle.

Til 4 porsjoner:

2 stk ferdigkjøpte paideig er, nok til 12 empanadas

500 g kjøttdeig, eller kyllingkjøttdeig

1 stk rød chili

150 g ost, revet

2 ts koriander, malt

1 ts spisskum

1 stk tomatboks

1 ts sukker

1 fedd hvitløk

salt og pepper

rømme

koriander, frisk, hakket

salat

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Ribbe med honning og soya

Dette er ribba for den som ikke kan vente. Derfor er den litt annerledes.

Ingredienser:

3 kg tynn ribbe (vanlig ribbe)

1 dl soyasaus

3 ss honning

1 ss fersk, revet ingefær

5 fedd hvitløk

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Christopher Sjuve

Fiskegrateng

Denne fiskegratengen har to hemmeligheter... Det er nemlig hva slags fisk mat bruker i fiskegratengen som teller. Ja, så er det lokket da.

Til 6 porsjoner:

100 g kantareller

2 stk purre

Potetmos

1 kg poteter

200 g smør

3 stk eggeplomme

Fisk

200 g røkt kolje, eller blåkveite, uten bein)

400 g laks, uten bein

400 g torsk, uten bein

Hvit saus

35 g smør

35 g hvetemel

2 dl melk

2 dl kremfløte

1 ss estragon, tørket

salt og pepper

3 ss flytende fiskekraft, eller to terninger

4 ss gressløk

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!