Denne uken byr vi på pasta carbonara, foriana, risotto og spareribs før vi avslutter denne kontinentale menyen med en saftig og spør wienersnitzel.

Det er bare å glede seg til en ny uke!

Mandag: Pasta som aldri går av moten

Klassikeren pasta carbonara kommer aldri til å gå av moten. Den er rett og slett for god til det. Og det jaggu ikke rart når man blander sammen bacon, ost, egg og pasta.

Jeg savner litt grønnsaker og pleier bare å servere det franskmennene kaller crudité, altså rå grønnsaker.

Tirsdag: Hakk fem ting og lag foriana

Foriana er det få som kjenner til. Det er en nydelig blanding av valnøtter, pinjekjerner, rosiner, oregano og hvitløk. Skrell, hakk og stek - og så blir det den nydeligste sausen til fisk.

Bytt gjerne ut laksen med en annen fisk (det er laks på torsdag denne uken, nemlig). Server gjerne denne retten med bakte poteter og kanskje den beste gulrotsalaten som er laget.

Onsdag: Litt krydder for å holde varmen

Ukens mest krydrede rett kommer fra Thailand. Den er ikke chilisterk, men har nok sting til å varme i høstkulda.

Jeg har til dags dato ikke møtt noen som ikke liker dette.

Torsdag: Høstrisen er best om høsten

Risottoen hører høsten til, synes jeg. Og har du ikke laget det før kan du titte over de viktigste kjørereglene her.

Det tar ganske nøyaktig 18 minutter å koke risotto.

Fredag: Best med en fugl i ovnen

Denne oppskriften på kylling er hentet fra boka Roast Chicken and other stories av Simon Hopkinson, den geniale britiske kokebokforfatteren.

Siden det er fredag, tenkte jeg vi kunne varme opp med litt deilige skjell først. Laget på denne måten kan du helt sikkert spise over 100 skjell uten av det går utover appetitten!

Lørdag: Ikke sparebluss, men...

Spareribs kan lages på grillen, så klart. Men, ovnen er også godt egnet til å tilberede spareribs. Pass på å pensle underveis, helt til du får den gylne, fine gløden som spareribs skal ha.

Til spareribsene foreslår jeg å lage den bondske, men akk så gode, toscanske salaten panzanella.

Søndag: Svinaktig avslutning

Uka avsluttes med en kontinental klassiker, nemlig svinesnitzel. Ta en titt på videoen, så ser du hvordan smørdampede grønnsaker og den deilige remuladen lages.

Ha en smakfull uke!

Mandag:

Erik Hannemann

Spaghetti Carbonara

Dette er antakelig den enkleste oppskriften på Spaghetti Carbonara noensinne. Mine damer og herrer - her er pasta carbonara!

Til 2 porsjoner:

1 pk bacon

250 g spagetti

3 stk egg

salt og pepper

100 g parmesan

Høyde (px): Bredde (px):

 

Tirsdag:

Erik Hannemann

Foriana - saus til laks, pasta og svinekoteletter

Foriana er en saus eller topping som kan brukes til laks, pasta, bruschetta og svinekoteletter. Enkelt å lage og sausen blir en venn for livet.

Til 4 porsjoner:

Foriana

1 dl valnøtter

1 dl pinjekjerner

8 fedd hvitløk

2 ss oregano tørket

3 ss rosiner (mørke eller lyse)

4 ss olivenolje

Laks

800 g laksefilet

0,5 stk sitron

olje/smør til steking

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Thaisuppe

Thaisuppe er den varme, krydrede suppa som alle blir så glade i. Enten de har vært i Thailand eller bare drømmer om det.

Til 4 porsjoner:

20 g ingefær

0,5 stk rød chili

sitrongress

2 fedd hvitløk

10 stk sjalottløk

2 bokser kokosmelk

5 dl kyllingkraft

2 stk rødløk

3 stk vårløk

2 stk kyllingfilet

6 stk cherrytomat

0,5 stk lime

1 ts fiskesaus

1 ss karri

koriander, fersk

olje/smør til steking

galangal

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Laks og risotto

Laks er så anvendelig at den kan serveres med pasta, couscous, men også risotto. Sjekk denne oppskriften!

Til 2 porsjoner:

2 dl arborioris (ris til risotto)

1 stk løk

75 g ost

1 dl hvitvin

4 dl kraft

Laks

400 g laksefilet

0,5 stk sitron

salt og nykvernet pepper

1 ss gressløk

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Ovnsstekt kylling

Dette er den beste måten å helsteke en kylling på.

Til 4 porsjoner:

1 stk kylling

4 ss smør

1 stk sitron

1 kvast timian, estragon eller begge deler

1 fedd hvitløk

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Spareribs

Spareribs er kongen av grillmaten. Slik lager du ekte spareribs...

Til 4 porsjoner:

4 stk spareribs

Penslesaus

2 stk løk

4 stk tomat

4 ss ingefær, fersk

4 ss honning, flytende

1 ts worchestershiresaus

2 fedd hvitløk

1 stk rød chili

Grønne bønner

250 g aspargesbønner

4 stk reddik

2 stk tomat

olivenolje, extra virgin

1 stk sitron

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Svinesnitzel

Svinesnitzel med en veldig, veldig sprø overflate - det blir ikke bedre enn med denne oppskriften.

Til 4 porsjoner:

Snitzel

4 skiver flatbiff

salt og nykvernet pepper

1 stk egg

4 ss hvetemel

4 ss griljermel

2 dl cornflakes

olje

Remulade

1 stk egg

1,5 dl solsikkeolje

2 ss kapers

1 ts sennep

8 stk sylteagurk

urter, friske

Smørdampede grønnsaker

2 stk gulrøtter

2 stilk stangselleri

0,5 stk brokkoli

2 ss smør

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!