Denne uka avsluttes med årets største koldtbord. I alle fall for de aller fleste.

Det er en hektisk uke for veldig mange, så her gjelder det å henge i stroppen!

Vi skal spise lat fiskeburger, en panne med løk og kebab med myntedressing før festen på søndag.

Ha en smakfull uke!

 

Mandag: Kjapp, italiensk kyllingrett

Slik lager du den enkle retten: Kok spinat, legg den i en ildfast form, topp med tomatsausen, kyllingfiletene og mozzarellaosten.

Sett den i ovnen og så er middagen ferdig på en halvtimes tid.

Du kan godt servere poteter eller ris til, men det er ikke hver dag jeg trenger stivelse.

Tirsdag: Burgeren som tester hvor lat du er

Den late varianten av denne fiskeburgeren er å kjøpe fiskekaker, legge fiskekakene i hamburgerbrød og ha på majones.

Vel, det kan du saktens gjøre og jeg skal ikke holde det mot deg (på en travel dag).

Men, er du i siget lager du fiskekakene selv, aiolien selv og kanskje til og med hamburgerbrødene. Det er dette som kommer til å gjøre deg stolt. Og er du stolt blir du glad.

Onsdag: En panne med løk

Dette er en sånn løkpanne som jeg vokste opp med. Det må ha vært en av de første tingene jeg "lærte" å lage. Altså, dette handler om å steke løk og kjøttdeig, helle over pisket egg og revet ost.

Verre er det ikke.

Det er godt å servere varme rundstykker til, slik jeg spiste det før. Nå vil jeg gjerne ha litt grønt til - kanskje en enkel salat.

Torsdag: Fisk fra "verdens beste"

Dette er en enkel fiskemiddag. Det mest krevende er å rive tomater på rivjern - og det kan du droppe om du ikke har tid.

Retten er fra boken om personalmaten til "verdens beste restaurant" El Bulli. Enkelt, godt og artig.

 

Fredag: Syltynn italiener

Endelig fredag!

Og vi skal feire at helgen er her med en suveren, tynn italiensk pizza. Makter du å sette deigen på morgenen og legge den i kjøleskapet vil du oppleve at denne pizzaen er mye bedre enn alle andre du har laget.

Gjør et forsøk! Husk at det bare tar tre minutter å lage denne deigen.

 

Lørdag: Kebab på spyd

Denne lørdagen koser vi oss med gode lammespyd. Fordi mange forbinder "kebab" med noe som er i pitabrød (og gjerne kjøpes mitt på natten) blir vi overrasket når kebab er på menyen på restauranter med duk. Her serveres kjøttet i helt ny drakt, pent dandert på tallerken, gjerne med en deilig myntedressing. Akkurat som i denne oppskriften.

For å komme i Middelhavsstemning forslår jeg at vi lager oss en clara mens vi forbereder maten (clara er øl og...)

Søndag: Dette er 17. mai!

Og da handler om karbonader, kaker, is, pølser og eggerøre - fra morgen til kveld!

 

Kos deg med maten!

 

Mandag:

Erik Hannemann

Italiensk hurtigkylling

Kjapp, italiensk hverdagsmat blir godt med kylling og mozzarella.

Til 4 porsjoner:

250 g spinat

3 dl tomatsaus

4 stk kyllingbryst

1 stk mozzarella

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Øystein Westlie

Fiskeburger med hvitløkmajones

Det eneste som er skikkelig viktig når du lager fiskekakene, er at du bruker fersk fisk!

Til 4 porsjoner:

Fiskeburger

0,5 stk rødløk

1 fedd hvitløk

5 kvist persille

25 g smør

1 dl melk

600 g seifilet

1,5 ts salt

1 ss olivenolje

Hvitløkmajones

2 fedd hvitløk

2 stk eggeplomme

2 dl solsikkeolje

1 ss sitronsaft

salt og pepper

Til burgeren

4 stk hamburgerbrød

salatblader

tomat

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Kim Holthe

Til 4 porsjoner:

3 stk hakketløk

100 g kjøttdeig

1 ts salt

0,5 ts pepper

4 stk egg

1 dl vann

0,5 ts salt

100 g ost, revet

1 stk paprika, rød

1 stk paprika, grønn

Tilbehør

brødeller poteter

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Foto: Erik Hannemann

Fisk med poteter og tomat

Dette er en enkel oppskrift på fiskemiddag som alle kan lage.

Til 4 porsjoner:

2 stk fisk

250 g poteter

2 fedd hvitløk

6 ss persille, finhakket

2 stk løk

olje eller smør til steking

1 ts paprikapulver

4 dl fiskekraft

1 ss maisenna

1 ts majones

4 stk tomat

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Marit Røttingsnes Westlie

Tynn italiensk pizza

Pizzabunnene er perfekte å forsteke og putte i fryseren. Så er du klar for travle dager.

Til 6 porsjoner:

650 g hvetemel

1 g salt

15 g gjær, fersk

4,25 dl vann, ca. 20 grader

Tomatsaus

1 bokser tomatboks

1 ts oregano tørket

1 ts salt og nykvernet pepper

Topping

mozzarella

spekeskinke

spekepølse i skiver

ruccola

cherrytomat

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Linnea press

Lammekebab med mynteyoghurt og bulgursalat

Kebab av lammekjøtt er ikke så vrient å lage. Ikke med denne oppskriften.

Til 4 porsjoner:

Farsen

600 g lammekjøtt uten ben, kvernet. Eller vanlig kjøttdeig

1 stk løk hakket

2 stk hvitløksfedd

1 stk egg

2 ss tomatpuré

2 ts paprikapulver

3 ss vann

1 dl persille hakket

1,5 ts salt

0,5 ts pepper

olivenolje, til pensling

Mynteyoghurt

4 dl matyoghurt

2 stk hvitløksfedd

2 ss mynte, frisk, hakket

2 ss olivenolje

0,5 ts salt

0,25 ts pepper

Varm bulgursalat med aprikoser

1,5 dl bulgur

3 dl vann

1 stk grønnsaksbuljong

1 bokser kikerter

100 g aprikos, tørkede

2 stk hvitløksfedd

1 ss spisskummenfrø

1 ss olivenolje

0,5 stk sitronskall

3 ss koriander, frisk, hakket

0,5 ts salt

3 dråpe tabasco

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!