DAGENS MIDDAGSTIPS:
Varmende suppe
Denne jevnete grønnsakssuppen er en god utfordrer til vanlig klar grønnsakssuppe.
Fremgangsmåte:
Skrell gulrøtter og pastinakk og skjær i skiver. Bryt brokkoli og blomkål i reale buketter. Kok opp buljong i en kjele. Legg i grønnsakene og la dem koke under lokk i ca. 10 minutter. Strimle selleri og ha den i kjelen sammen med erter. La alt koke 3 minutter til og så bli skikkelig gjennomvarmt. Hell melk i suppen og smak til med salt og pepper. Rør inn maisennajevningen og la det koke sammen et minutt. Servér den gode suppen med godt, grovt brød til.
Ingredienser:
3 stk. gulrot
1 stk. liten pastinakk
1 stk. liten blomkål
250 g brokkoli
1 l grønnsaksbuljong (utblandet)
3 stilk stilkselleri (stangselleri)
2 dl frosne erter
2 dl lettmelk
1 ts salt
nykvernet hvit pepper
2 ss lys maisennajevner
Oppskriften er hentet fra frukt.no
Denne saken ble første gang publisert 01/09 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.