Denne uken oppdaget jeg at det var tre retter med Nord-Afrikansk opphav. Det er helt tilfeldig. Det er shakshouka, couscous og en fiskegryte fra Marokko som representerer den middelhavskysten.

Håper det faller i smak!

 

 

Mandag: Vår egen smak

Det er flott måte å feire at våren endelig er her! Asparges får vi nå hele året i butikken, men nå er det på tide å titte etter norske varianter.

 

 

Tirsdag: Fisk fra Marokko

Det blir ikke så mye enklere enn denne godt krydrede fiskegryta. Sjekk videoen her!

 

Onsdag: Couscous med spansk pølse

Chorizo en den smakfulle pølsa som opprinnelig kommer fra Spania, men som nå også lages i Norge.

Stek den og vend den inn i couscous og litt grønnsaker så har du Norges kjappeste middag.

 

Torsdag: En gigantisk fiskekake

Om du ikke har en masse tid til overs kan du lage deg en diger fiskekake, i stedet for mange små. Det går mye, mye kjappere.

Det er poteter i denne fiskekaka, så du trenger ikke tenke på det. Om du er i slaget, kan du tråkke til å lage Sandefjordsmør, sausen alle elsker.

 

Fredag: Fra den andre siden...

Shakshouka er det bare å bli kjent med! Det er i bunn og grunn en knallgod tomatsaus som du knekker egg oppi - og lar det stå til.

Om du vil ha kjøtt i er det også greit, men da er det ikke en shakshouka lenger. Men, hvem bryr seg egentlig om det?

 

Lørdag: Den beste kyllingen

Dette er den beste måten å tilberede en kylling på. Basta.

Siden ovnen er opptatt med å bake kyllingen er det en god ide å bruke stekepanna til å lage de nydelige rosmarinpotetene her.

 

 

Søndag: Suppe fra Thailand

Denne søndagen avslutter vi med den nydelige thaisuppa som du kjenner så godt.

Ikke det?

Da er det jammen på tide å hilse på denne herligheten!

 

Ha en smakfull uke!

 

 

 

 

Erik Hannemann

Pasta med asparges

Enkle pastaretter får vi ikke nok av. Her er en kul variant med asparges og bacon.

Til 4 porsjoner:

400 g pasta, penne

12 stk asparges

1 fedd hvitløk

4 ss pinjekjerner

olivenolje

8 skiver bacon

3 ss sitronsaft

salt og nykvernet pepper

75 g parmesan, nyrevet

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!