Tapas til jul

Lag et herlig måltid med juletapas

Det trenger ikke å være vanskelig. Lag juletapas og inviter venner på et festmåltid.

JULETAPAS: Lag herlige bruschetta med julepålegg til gjestene dine.

JULETAPAS: Lag herlige bruschetta med julepålegg til gjestene dine. Foto: Foto: Opplysningskontoret for Kjøtt

Publisert Oppdatert

Tapas

Navnet kommer av det spanske ordet tapar, som betyr «å dekke over»/«å dekke til», med det tilhørende substantivet una tapa som betyr «et lokk».

Opprinnelig plasserte man en liten brødskive over sherryglassene for å forhindre fluer, men senere ble det også plassert småretter oppå brødskivene.

Kilde: Wikipedia

Det er snart jul og tiden er inne for å samle familie og venner rundt bordet.

Dersom du lurer på hva du skal gjøre med restene av julemiddagene, kan vi anbefale deg å lage en herlig juletapas.

Bruk ting som ribbe, røkelaks, grove pølser, dadler og julesylte og vips så har du et festbord til brunch eller middag.

Juletapas er enkel å lage og enkelt å servere. Du kan servere det som forretter eller som et helt måltid.

Matprat anbefaler deg til og med å dekke nyttårsbordet med juletapas.

Alle oppskriftene du trenger finner du nederst i artikkelen.

Server gjerne musserende eller rødvin, og måltidet er komplettt.

Les også:

Årets champagnetest

Det er sunt å drikke champagne hver dag

Pepperkaker og blåmuggost

En ting som må prøves er pepperkaker og blåmuggost. En snodig kombinasjon, men det smaker himmelsk i disse juletider.

Du tar bare en liten bit med blåmuggost, gjerne gorgonzola dolce, og legger på en pepperkake.

Dersom du har noe honning og nøtter tilgjengelig, har du dette på toppen.

Velbekomme!

Følg Sjuve på Facebook

Les også:

De syv gode slagene

Slik lager du sjokoladetrøfler

Disse maskinene lager best espresso

Anne Manglerud

Syltepinner

Dette er juletapas med ekte smak av jul.

Se hele oppskriften

Til 5 porsjoner

3 skiver Sylte

0.5 pk Ruccola

18 stk Svisker

18 stk Aprikoser, tørkede

2 ss Olivenolje

1 ts Pepper, sort og nykvernet

1 ts Salt

Astrid Hals

Bruschetta med julepålegg

Se hele oppskriften

Til 6 porsjoner

18 skiver Baguette

2 fedd Hvitløk

4 ss Olivenolje

6 skiver Lam

6 stk Cherrytomat

1 stk Paprika

6 skiver Sylte

1 stk Rødbet

1 stk Gulbet

1 bt Brønnkarse

6 skiver Okse

2 skiver Squash

1 bt Kjørvel, frisk

Astrid Hals

Røkt lammelår med klementinsalat

Når du skal servere juletapas må du sørge for å justere mengden etter hvor mange retter du ønsker å lage. Retten kan brukes som forrett, når du har lyst på noe godt eller som en del av et tapasbord.

Se hele oppskriften

Til 6 porsjoner

12 skiver Lammelår

4 stk Klementin

2 ss Olivenolje

1 ss Balsamicoeddik

6 stk Svisker

0.5 ts Salt

0.25 ts Pepper

0.5 ts Sukker

4 bl Basilikum

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning