DAGENS MIDDAGSTIPS:
Tagliatelle med røkelaks i kremet tomatsaus
Pasta med kremet røykelaks er enkelt, raskt og supergodt. Ble det tre ting?
Porsjoner: 6
8 stk. store tomat
8 stk. sjalottløk
2 båt hvitløk finhakket
40 g smør
1 dl kremfløte
2 dl matfløte
400 g røkelaks i terninger
salt
pepper
700 g tagliatelle
5 ss hakket dill
Skjær et lite kryss i bunnen av hver tomat. Ha dem i kokende vann i 1-2 minutter, og legg dem så rett over i kaldt vann. Flå dem fra krysset og nedover.
Skjær tomatene i to og ta ut kjernen, skjær tomatene i små biter.
Kok pastaen al dente i en stor gryte fosskokende vann tilsatt salt, mens du lager pastasausen.
Smelt smør i en stor panne og tilsett tomat, hvitløk og løk. Surr det hele i noen minutter til løken er blank og tomatene møre.
Tilsett fløten og røkelaks og gi det hele et raskt oppkok. Smak til med salt og pepper før servering. Server sausen over pastaen med hakket dill.
Oppskriften er hentet fra Opplysningskontoret for meieriprodukter
Denne saken ble første gang publisert 17/10 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.