OPPSKRIFTER PÅ TURMAT:

Spis godt i det fri

Pakk noe godt i sekken og kom dere ut i skogen eller på fjellet, tenn et bål og nyt gleden over å være ute sammen.

NYTTIG PÅ TUR: Det kan være lurt å ustyre seg med to termoser, en til varm drikke, en til suppe.

NYTTIG PÅ TUR: Det kan være lurt å ustyre seg med to termoser, en til varm drikke, en til suppe. Foto: Foto: Jarle Nyttingsnes/melk.no

Publisert Oppdatert
MIDDAG: Pakk inn biter av kylling, pølser eller fisk sammen med grønt og legg det på bålet. Godt brød smaker godt til.

MIDDAG: Pakk inn biter av kylling, pølser eller fisk sammen med grønt og legg det på bålet. Godt brød smaker godt til. Foto: Foto: Astrid Hals/kylling.no

Turmat må tilfredsstille noen enkle krav: Det må gå an å frakte den i sekken uten at den er forvandlet til det ugjenkjennelige når du pakker den opp igjen. Den må enten kunne spises kald, holdes varm på termos (mattermos er en gnistrende oppfinnelse), eller den må kunne varmes på primus eller over bålet. Kan den i tillegg spises med et minimum av servise - sekken full av skitten oppvask er ikke noe moro - så er det et helt klart fortrinn.

Nedenfor finner du noen deilige oppskrifter på mat som er god å ha med i sekken. Om du tar ungene med på tur, bør du nok droppe cognacen i Trond Mois kakaooppskrift.

Kyllingsuppe

Minestronesuppe med pitabrød

Foliepakke på bål

Tortilla på bål

Pinnebrød

Pizzasnurrer

Fylte epler

Muffins med eple, ingefær, kanel og kardemomme

Kakao

LES OGSÅ:

Kraftføde for strabasene

God og praktisk turmat

Ti ting å gjøre i vinterferien

Vi tester ståltermoser

Test av kokeapparater

Test av kjelesett

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning