Slik lager du perfekt pavlova

Oppskrift på pavlova marengskake

Pavlova er en marengskake som er overraskende lett å lage.

PAVLOVA: Marengskaken Pavlova pyntet i rødt, hvitt og blått. Det er denne oppskriften på Pavlova du trenger.
PAVLOVA: Marengskaken Pavlova pyntet i rødt, hvitt og blått. Det er denne oppskriften på Pavlova du trenger. Foto: Foto: Alf Børjesson/melk.no
Sist oppdatert
ANNA PAVLOVA: Kanskje var det danserens luftige tyllskjørt som gav kakebakeren inspirasjon til marengskaken?
ANNA PAVLOVA: Kanskje var det danserens luftige tyllskjørt som gav kakebakeren inspirasjon til marengskaken? Foto: Foto: Wikipedia

Pavlova er nasjonalkaken i New Zealand, men det er absolutt ingen hindring for å servere den på den norske nasjonaldagen. Det nasjonale preget fikser du ved å pynte pavlovaen i rødt, hvitt og blått - med jordbær, blåbær og marengstopper. Noen blader frisk mynte er også fint.

Hvor var ballerina Pavlova?

Pavlovakaken er oppkalt etter den russiske ballettdanseren Anna Pavlova (1881-1931). Den skal ha blitt laget i forbindelse med at danseren besøkte Australia eller New Zealand. Det vil si at det er noe uvisst, med det til følge at det er blitt blitt en aldri så liten kakestrid mellom de to nasjonene.

Oppskrift på pavlova

Pavlova er en av de mest populære kakene til 17. mai. Bunnen til en pavlova kan enkelt lages dagen i forveien, men det beste er å vente med bærene og pynten. Dersom du pynter den med bærene og lar den stå over natten risikerer du en myk pavlova - og det vil du ikke ha!

Alf Børjesson

Pavlova til 17. mai

Pavlova er en flott festkake som er enkel å lage. Marengs, krem og friske bær er alt som skal til.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

6 stk Eggehvite

2 ts Hvitvinseddik

4 dl Sukker

1 ts Maisenna

1 ts Vaniljesukker

5 dl Kremfløte

5 dl Vaniljekrem, ferdiglaget

300 g Bær

Denne saken ble første gang publisert 13/05 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også