Jeg så at det var noe jeg umiddelbart måtte lage.

Sånn er det jo noen ganger. Det skal bare et bilde til. Det kan være en spesielt lekker kake eller en morsom idé med egg.  Eller et ostebrød.

Og når en risotto ser ut som en kake? Ja, da er det bare å finne fram kakeformene.

Om vi dekonstruerer en god risotto består den av ris, buljong, ost og smør. Og helst en skvett hvitvin, litt løk og hvitløk.

Og den serveres sjelden alene. Det blir for kjedelig og ensformig. Så risottoen kommer som regel på en tallerken sammen med kjøtt, fugl eller fisk.

Men: Hvem sa at man må servere det på en tallerken, slik som man alltid har sett?

Ingen.

Bortsett fra et og annen forstokket medlem av det ortodokse risottomiljøet.

Så her er ideen: Kok risottoen slik som man bør. Finn fram den runde kakeformen din. Klem risen flat, slik at den dekker bunnen og sidene.

Fyll på med "innmaten". Det kan gjerne være kjøttsaus med tomat. Så dekker du toppen med ris igjen. Nå skal dette steke i ovnen.

Denne kan du lage flere dager i forveien. Risottokaken er genial å bruke til koldtbord også. Varm den bare litt i ovnen før den settes på bordet.

I videoen ser du hvordan prosessen går til. Vær kreativ og finn på noen morsomt å fylle den med. Her er noen tips:

 

  • En hvit saus med kylling, bacon og erter
  • Små bunter med brokkoli i saus med blåmuggost og mandler
  • En tomatsaus med kjøttdeig og chorizo
  • Laks, sukkererter og asparges

 

Erik Hannemann

Risotto i kakeform

Dette er den morsomste risottoen du noensinne kommer til å lage.

Til 4 porsjoner:

6 dl arborioris (ris til risotto)

1 stk mozzarella

4 ss parmesan, nyrevet

1 stk chorizopølse

2 stk pølse

2 stk tomatboks

5 ss marsala

1 stk løk, finhakket

2 fedd hvitløk

4 ss brødkum

3 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!