Pizzabunn

Slik lager du perfekt pizzabunn

Det er to tall du må huske for å lykkes med pizzabunnen.

PERFEKT PIZZABUNN:Slik lager du perfekt pizzabunn.
PERFEKT PIZZABUNN:Slik lager du perfekt pizzabunn. Foto: Getty Images
Sist oppdatert

For at en pizza skal bli vellykket må du har en skikkelig pizzabunn. Det er, eh, grunnlaget for en god pizza.

Det som gjør oppskriften på pizzabunn så vrien å huske er at det ene tallet er et desimaltall. Likevel, de magiske tallene for en pizzabunn er følgende:

Det første tallet er 4 og det andre er 1,5.

Legg merke til at denne oppskriften ikke bruker olje. Det kan du gjerne ha i. Om du har med tre spiseskjeer olivenolje blir deigen litt smidigere og enda litt sprøere.

Perfekt pizzabunn

Det optimale målet for en pizza er at du skal kunne holde et pizzastykke i den tykke enden. Og så skal ikke den spisse enden bøye seg i et dypt bukk. De færreste klarer det, men det er altså målet.

Og dermed er noe sagt om hvor mye fyll som skal dekke en pizzabunn også. Altså, mindre enn du tror.

Oppskriften holder til én rund pizzabunn.

For ordens skyld, nedenfor er hele oppskriften på pizzabunn:

Crestock

Pizzabunn

Dette er den eneste oppskriften på pizzabunn du trenger. Deigen gir én rund pizza - tynn bunn.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 dl Hvetemel

1.5 dl Vann

0.5 pk Tørrgjær

1 ts Salt

3 ss Olje

Denne saken ble første gang publisert 04/02 2009, og sist oppdatert 20/08 2018.

Les også