Pizzabunn

Slik lager du perfekt pizzabunn

Det er to tall du må huske for å lykkes med pizzabunnen.

PIZZABUNN: Klikk på lenka nede i teksten og print ut den perfekte oppskrift på pizzabunn.

PIZZABUNN: Klikk på lenka nede i teksten og print ut den perfekte oppskrift på pizzabunn. Foto: Fotodesign: Lene Rian

Publisert Oppdatert

Foto: Fotodesign: Lene Rian

For at en pizza skal bli vellykket må du har en skikkelig pizzabunn. Det er, eh, grunnlaget for en god pizza.

Det som gjør oppskriften på pizzabunn så vrien å huske er at det ene tallet er et desimaltall. Likevel, de magiske tallene for en pizzabunn er følgende:

Det første tallet er 4 og det andre er 1,5.

Dersom du (i likhet med de fleste jeg kjenner med universitetsutdannelse) ikke klarer å huske de to tallene, har jeg følgende forslag til deg som lager pizza ofte:

Print ut denne artikkelen og klipp ut bildet.

Legg merke til at denne oppskriften ikke bruker olje. Det kan du gjerne ha i. Om du har med tre spiseskjeer olivenolje blir deigen litt smidigere og enda litt sprøere.

Det optimale målet for en pizza er at du skal kunne holde et pizzastykke i den tykke enden. Og så skal ikke den spisse enden bøye seg i et dypt bukk. De færreste klarer det, men det er altså målet.

Og dermed er noe sagt om hvor mye fyll som skal dekke en pizzabunn også. Altså, mindre enn du tror.

Klikk her, print ut, klipp ut og fest den på kjøleskapet!

Oppskriften holder til én rund pizzabunn.

Les også:

10 mattips som gjør livet enklere

Ukens kake

Godbiter med kyllingkjøttdeig

For ordens skyld, nedenfor er hele oppskriften på pizzabunn:

Crestock

Pizzabunn

Dette er den eneste oppskriften på pizzabunn du trenger. Deigen gir én rund pizza - tynn bunn.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 dl Hvetemel

1.5 dl Vann

0.5 pk Tørrgjær

1 ts Salt

3 ss Olje

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning