Pizza stekt på grillen

Pizza stekt på grillen

I sommer er det pizza på grillen som gjelder.

Grillmat: pizza på grillen

Grillmat: pizza på grillen Foto: Foto: Øystein Westlie

Publisert Oppdatert

Dette kommer til å bli den store grillfavoritten denne sommeren: Hjemmelag pizza stekt på grillen! For en lykke! Første gangen jeg skulle steke pizza på grillen, trodde jeg ikke helt på oppskriften jeg leste. Kunne det virkelig stemme at det bare var å legge pizzabunnen på grillristen? Helt sånn uten en stekeplate eller å pensle deigen med olje? Det stemmer. Så lenge som grillristen din er varm nok, er et bare å legge pizzabunnen rett på grillristen. Over indirekte varme. Og i løpet av noen sekunder, er den ferdig stekt på den ene siden. Så er det bare å snu den, ha på tomatsaus eller det du ønsker, og legge den tilbake på grillen.

Pizza på grillen kommer garantert til å bli en stor favoritt hos både små og store.

Skulle du være så heldig at du har en bakerovn stående i hagen, kan du jo selvfølgelig steke pizzaene dine der. Da kan du jo steke surdeigsbrød også. Men har du en grill med lokk, har du det du trenger til pizzastekingen.

Andre godsaker du kan slenge på grillen

Når pizzastekingen er ferdig, kan du legge på marinerte ananas- og vannmelonskiver og få den perfekte desserten. Og topper du det hele med en kule hjemmelagd vaniljeis, må måltidet kunne anses for å være vel gjennomført.

Avansert grillmester

Tilhører du den delen av befolkningen som er hakket mer avansert på grillen enn gjennomstnittet, kan du prøve deg på helgrilling av lammelår. Heldigvis trenger du ikke å være spesielt dreven for å denne ølgrillede kyllingen til å bli supergod og saftig!

Fyr opp grillen, med kull eller gass, og nyt sommeren!

Øystein Westlie

Pizza på grillen!

Årets store sommerslager kommer garantert til å bli hjemmelagd pizza på grillen!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

225 g Hvetemel

1 ts Salt

2.5 g Tørrgjær

1.5 dl Vann, 37 grader

0.5 dl Tomatpuré

0.5 dl Vann

1 ts Oregano tørket

0.5 ts Balsamico

0.5 dl Olivenolje

0.5 ts Salt og nykvernet pepper

300 g Mozzarella

8 stk Spekeskinke

1 neve Ruccola

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag