Oppskrifter på ovnsbakt mat

Den enkleste metoden til god mat

Her er 11 forslag til deg som er lat.

PASTA I FORM: Dropp lasagnen og lag denne i stedet.
PASTA I FORM: Dropp lasagnen og lag denne i stedet. Foto: Foto: Linnea Press
Sist oppdatert

- Hæ? Det er jo bare løk, jo?

Jeg hadde moren min på besøk. På bordet var det en masse godt; hummus med plenty spisskum, grillet indrefilet, artisjokk, estragonsaus, stekte poteter, bakt focaccia, en dessert med appelsin, yoghurt, pistasjekrem og hasselnøtt/sjokoladestrø etc.

Men, det var én ting hun la merke til. En skål med løk.

Ovnen er den late manns beste venn. Så lenge du kan legge noe i en ildfast form, ja da kan du faktisk lage mat.

Moren min ble presentert for denne "teknikken" i sin aller pureste form. To rødløk, fire sjalottløk og et par vanlige, gule løk ble satt på bordet. I den samme formen de hadde tilbrakt en times tid i, i den varme ovnen.

Nei, de var ikke skrelt. Ingenting.

Saken er at jeg elsker mat som gjør seg selv. Å skjære gjennom det uttørkede skallet på bakt rødløk og oppdage det glinsende, fristende og indre blir jeg aldri lei av. Aldri har noen gjort så lite og fått så mye igjen.

Man ville jo bli temmelig lei av å bare spise løk til middag (selv om denne oppskriften er super). Men, det vi skal ta med oss, er ideen. Ideen om å sette noe i ovnen og la varmen der inne gjøre resten av arbeidet.

Denne saken ble første gang publisert 24/05 2016, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også