Oppskrifter på karbonader

Karbonader til overs?

Karbonader til overs? Gjør du dette er middagen reddet.

Karbonader med erteremulade.

Karbonader med erteremulade. Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

De aller fleste spiser pølser og is på 17. mai. Nyere, uformell forskning viser at karbonader også er svært populært.

Problemet med karbonadene er at man ofte får mye til overs. Det finnes heldigvis enkle måter å gi ny verdighet til karbonadene etter at de er ryddet av koldtbordet.

1. Du kan hakke dem opp og ha de på pizzaen (bytt ut kjøttboller med biter av karbonade).

2. Du kan hakke dem opp, frese dem og lage en omelett med dem (bytt ut skinke med biter av karbonade).

3. Pastasaus: Ha biter av karbonade i en tomatsaus og servér til pasta - med revet ost.

4. Hakk karbonadene fint og bruk i tacoen.

5. Lag macaroni 'n cheese og bland inn hakkede karbonader.

6 Lag lasagne og bruk karbonadene i kjøttsausen.

7. Lag løksuppe. Legg karbonadene i bunnen av tallerkenen og øs på suppe.

Nedenfor finner du også to glimrende oppskrfiter på karbonader. En med deilig erteremulade og potetmos - og en hvor du gratinerer karbonader med ost. Bare forsyn deg!

Har du flere idéer? Ikke nøl med å skrive dine karbonadetips (klikk på "kommenter" nedenfor).

Christopher Sjuve

Brennende kjærlighet

Det er vanskelig å ikke utvikle en langvarig forelskelse i denne potetmosen. Brennende kjærlighet er altså potetmos og bacon.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Hvitløk

1 pk Bacon

750 g Poteter

250 g Smør

1 ss Hakket rødløk

Ostegratinerte karbonader

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

600 g Karbonadedeig

1.5 ts Salt

0.5 ts Pepper

1 dl Vann

Olje eller smør til steking

1 stk Paprika, rød

1 stk Tomat

4 skiver Sveitserost

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag