Oppskrifter på potet

Seks potetoppskrifter du allerede elsker

Umulig å ikke la seg forføre.

OPPSKRIFT PÅ HASSELBACKPOTETER: Det er så godt at man ikke kan tro det bare er poteter...

OPPSKRIFT PÅ HASSELBACKPOTETER: Det er så godt at man ikke kan tro det bare er poteter... Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

Poteten har en egen evne til å endre seg. Den er helt på høyde med Barbapappa når det kommer til å endre form.

Og takk og lov for det. For kokte poteter kan ikke kalles interessant mat. Samme hvor godt det er å knuse kokte poteter i brun saus.

Jeg tenkte å reklamere for syv supre potetoppskrifter.

 

Vi begynner med "knuste poteter".

Du må først ha kokte poteter. Dem deler du i to og moser med et raskt støt. Potetene skal nå stekes i godt med smør, sammen med hvitløk og rosmarin i stekepanna. Dette er den enkleste veien til lykke om du har kalde, kokte poteter.

Se her for en grunndig gjennomgang.

 

Duchessepoteter

Potetene det her dreier seg om er moste. Så blander du inn eggeplommer og (hold deg fast) har dem i en sprøytepose. Så klemmer du ut vakre, små skapninger på et stekebrett og steker dem i ovnen.

Den fargen, og den lettheten, skal du lete lenge etter.

 

Sopp-poteter

Dette er en variasjon på Pommes Anna. Det er altså tynne skiver med poteter som pensles med smør og legges lagvis. Her er det tørket sopp som drysses mellom lagene, omtrent som pepper.

 

 

Hasselbackpoteter

Skjær type snitt i potetene og pensle med smør. Dryss over litt brødrasp (og eventuelt pulveriserte nøtter) og bak dem i ovnen til de ser veldig, veldig fristende ut.

 

Røstipoteter

Riv poteter og løk. Kok det i ti minutter før du klemmer sammen små kaker og steker dem gylne i smør i en stekpanne.

 

Potetcorquetter

Potetmos blandes med god ost og urter før de formes til små pølser (eller kuler) og paneres i mel/egg/brødkrumme og friteres gylne.

 

Når potetene er så gode, er i grunnen resten (kjøttkakene, pølsene, fisken...) så viktig. De kommer uansett til å spille en birolle.

 

Erik Hannemann

Potetform med soppsmaker

Dette er fabalaktig godt tilbehør til kjøtt og fisk.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

3 stk Poteter

2 ss Smør

2 neve Tørket sopp

2 ss Crème fraîche

1 fedd Hvitløk

1 stk Sjalottløk

Salt og nykvernet pepper

Muskat

Erik Hannemann

Hasselbackpoteter

Det er fabelaktig. Hasselbackpoteter er en hyllest til poteten.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

500 g Poteter

150 g Smør

5 ss Brødrasp

Erik Hannemann

Røstipotet

Poteter som lages slik blir alltid godt. En god oppskrift med poteter er alltid lurt å ha i bakhånd.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

8 stk Poteter

5 ss Smør

0.5 stk Løk

Salt

Christopher Sjuve

Knuste poteter

Dette er kanskje de beste potetene som finnes. Enkelt er det også.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

4 stk Poteter

1 kvast Rosmarin

3 fedd Hvitløk

Smør

Olje

Salt og nykvernet pepper

Erik Hannemann

Poteter Duchesse

Alle kan lage de fancy potetene. Her er oppskriften du trenger.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

8 stk Poteter

3 stk Eggeplommer

Salt og nykvernet pepper

4 ss Smør

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag