Oppskrifter med laks og pasta

Laks og pasta blir best slik

Bare sjekk disse digge oppskriftene!

Sist oppdatert

Laks og pasta.

Legg merke til hvor enkelt det er å si "laks og pasta". Det er fordi du har sagt det så mange ganger.

Laks og pasta er så dagligdags at det lett er lett å tenke utenfor boksen. Vel, her vil jeg komme hverdagstristessen til livs med noen morsomme forlag til hvordan laks og pasta kan bli et kult måltid. Det er nemlig ingen grunn til at det ikke skal gå bra!

Noen synes det mangler en saus, at det blir litt tørt. Det kan skje. Du kan gjerne servere med litt aioli, selv om det ikke er så vanlig.

Eller remulade. Det gjelder selvsagt ikke om det er en kremet pasta vi har med å gjøre. Da blir det for mye kliss.

 

Den andre utfordringen er grønnsakene. Å la noen grønne bønner koke med pastavannet det siste minuttet er den raskeste veien ut av dét uføret, synes jeg.

 

Men, det finnes mange måter å gjøre hverdagstraveren laks og pasta litt kulere. Her er noen forslag!

 

 

Laks og pasta: Noen tips til laksen

  • Vend laksen i sesamfrø før du steker den forsiktig
  • Smør laksen med en blanding av sennep og honning (50/50) før du baker den i ovnen
  • Før du baker eller steker laksen, pensle den med sitronsaft og olivenolje
  • Ha et eller to hvitløkfedd i stekepanna, sammen med en kvist rosmarin og smør. Øst kraften over laksen mens du steker den.
  • Skrap de små sjellene av lakseskinnet. Stek laksen med skinnet ned, så det blir sprøtt (sjekk teknikken her).
  • Dekk laksen med et lag av pesto før den bakes i ovnen
  • Om du baker den i ovnen, bruk steketermometer (de fleste liker den mellom 50-60 grader)

 

 

 

Laks og pasta: Ideer som gjør pastaen bedre

  • Vend inn pesto i pastaen
  • Ha rykende, avsilt varm, pasta i en kjele. Ha i litt fløte og la det koke opp
  • Stek baconbiter og erter og vend inn i pastaen
  • Bland inn bittesmå terninger av eple, litt rosmarin og fløte med litt wasabi
  • Vend inn biter av avokado, bittesmå chilibiter og stekt sjalottløk
  • Kok tynne biter av fennikel i noen minutter og vend inn i pasta med litt parmesan
  • Bland inn en masse masse mynte, revet sitronskall og olivenolje
  • Fres hakkede mandler i smør og vend inn i pastaen

 

 

Denne saken ble første gang publisert 28/08 2016, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også