Laks og pasta.

Legg merke til hvor enkelt det er å si "laks og pasta". Det er fordi du har sagt det så mange ganger.

Laks og pasta er så dagligdags at det lett er lett å tenke utenfor boksen. Vel, her vil jeg komme hverdagstristessen til livs med noen morsomme forlag til hvordan laks og pasta kan bli et kult måltid. Det er nemlig ingen grunn til at det ikke skal gå bra!

Noen synes det mangler en saus, at det blir litt tørt. Det kan skje. Du kan gjerne servere med litt aioli, selv om det ikke er så vanlig.

Eller remulade. Det gjelder selvsagt ikke om det er en kremet pasta vi har med å gjøre. Da blir det for mye kliss.

 

Den andre utfordringen er grønnsakene. Å la noen grønne bønner koke med pastavannet det siste minuttet er den raskeste veien ut av dét uføret, synes jeg.

 

Men, det finnes mange måter å gjøre hverdagstraveren laks og pasta litt kulere. Her er noen forslag!

 

 

Laks og pasta: Noen tips til laksen

  • Vend laksen i sesamfrø før du steker den forsiktig
  • Smør laksen med en blanding av sennep og honning (50/50) før du baker den i ovnen
  • Før du baker eller steker laksen, pensle den med sitronsaft og olivenolje
  • Ha et eller to hvitløkfedd i stekepanna, sammen med en kvist rosmarin og smør. Øst kraften over laksen mens du steker den.
  • Skrap de små sjellene av lakseskinnet. Stek laksen med skinnet ned, så det blir sprøtt (sjekk teknikken her).
  • Dekk laksen med et lag av pesto før den bakes i ovnen
  • Om du baker den i ovnen, bruk steketermometer (de fleste liker den mellom 50-60 grader)

 

 

 

Laks og pasta: Ideer som gjør pastaen bedre

  • Vend inn pesto i pastaen
  • Ha rykende, avsilt varm, pasta i en kjele. Ha i litt fløte og la det koke opp
  • Stek baconbiter og erter og vend inn i pastaen
  • Bland inn bittesmå terninger av eple, litt rosmarin og fløte med litt wasabi
  • Vend inn biter av avokado, bittesmå chilibiter og stekt sjalottløk
  • Kok tynne biter av fennikel i noen minutter og vend inn i pasta med litt parmesan
  • Bland inn en masse masse mynte, revet sitronskall og olivenolje
  • Fres hakkede mandler i smør og vend inn i pastaen

 

 

Erik Hannemann

Røkt laks med rosépepper og crème fraîche

Denne oppskriften er skapt for de aller travleste dagene. Du er ferdig med sausen før du er ferdig med pastaen. Alt du trenger er litt røyket laks, pasta og litt crème fraîche.

Til 2 porsjoner:

400 g pasta

200 g røkt laks

3 ss crème fraîche

1 ss rosépepper

8 stk sukkererter

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Laks og pasta

Så enkelt og så godt blir pasta med laks på denne måten.

Til 2 porsjoner:

400 g laksefilet

100 g erter

dill, frisk

1 stk sjalottløk

sitron skall (bare det gule)

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Foriana - saus til laks, pasta og svinekoteletter

Foriana er en saus eller topping som kan brukes til laks, pasta, bruschetta og svinekoteletter. Enkelt å lage og sausen blir en venn for livet.

Til 4 porsjoner:

Foriana

1 dl valnøtter

1 dl pinjekjerner

8 fedd hvitløk

2 ss oregano tørket

3 ss rosiner (mørke eller lyse)

4 ss olivenolje

Laks

800 g laksefilet

0,5 stk sitron

olje/smør til steking

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):
TV 2 © God morgen Norge

Kremet pasta med laks og sukkererter

Til 4 porsjoner:

400 g laks

400 g pasta

200 g sukkererter

2 ss olivenolje

5 ss crème fraîche

0,5 stk sitron, saft og revet skall

salt og pepper

sukker

1 pk ruccola

Høyde (px): Bredde (px):
Joakim Karlsson

Laks med pesto og appelsingulrøtter

Til 4 porsjoner:

600 g laksefilet

100 g pesto (fra glass)

4 stk gulrot i skiver

2,5 dl appelsinjuice

1 stk løk

1 ss smør

1 fedd hvitløk

salt

pepper

pasta

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!