Når vi snakker om kokos, snakker vi egentlig om det hvite kokoskjøttet som er revet og tørket. Det er fristende å bruke dette i både salte og søte retter, gjerne bare lett ristet på toppen av annet kokos-godt.

Revet kokos er noe man bare må ha på kjøkkenet. Anvendeligheten er praktisk talt endeløs og det holder seg svært godt over lang tid. Nedenfor finner du mine favorittmåter å bruke kokosnøtt på.

Oppskriftene finner du nederst på siden.

Lag 3-ingrediens makaroner

Disse tre-ingrediens makaronene er den enkleste måten å bruke kokos i baking. Disse herlighetene er fylt med en myk indre og en gyllen, knasende utside. Og de er enda bedre om du dypper dem i sjokolade.

Gjør en vri på sjokoladekaka

Jeg kan ikke komme på noen bedre måte å bruke kokosnøtt på enn i en lett sjokoladekake. Bytt ut en del av melet med kokos vil gi en utrolig saftig tekstur og deilig smak. Når du i tillegg drysser over ristede kokosflak, blir dette helt uimotståelig.

Pisk sammen en enkel kokosiskrem

Denne veganske iskremen blir kremete av kokosmelken og får nøtteaktig krønsj av de ristede kokosflakene som vendes inn. Den er utrolig enkel å lage, men den får et fabelaktig, sofistikert smaksbilde.

Rull sjokoladetrøflene i kokos

Den perfekte kontrasten til den glatte overflaten og krfatige sjokoldesmaken får du når du ruller sjokoladetrøflene i kokos. Du kan prøve både rå og ristede kokosflak, så får du litt ulik smak. Begge varianter er like vakre.

Server frokostsnacks til barna

Dette er den beste frokosten for barn som er på farta (og foreldre!), og den er laget av sunne ingredienser og ikke noe rent sukker. Kokos blandet sammen med korn, most banan og chiafrøa blir en energirik frokost som er enkel å ta med seg.

Bland og lag et fantastisk kokosmør

Kokossmør, som ikke er det samme som kokosolje, lages ved å finmale kokoskjøtt til oljen slipper ut. Bruksområdet er endeløst. Det kan brukes i baking, iskrem eller bare til å spise som det er. Å lage det hjemme er veldig enkelt og det egner seg veldig godt til pålegg.

Tilfør smaksdybde til karriretter

Bruk kokos i karriretter som er kremet med kokosmelk. De nøtteaktige smakene balanserer stinget i ingefæren, og funker perfekt sammen med rotgrønnsaker og ris – dette blir en nydelig, sunt og deilig måltid.

Clotilde Dusoulier

Makaroner med kokos

Disse er veldig enkle å lage.

Ingredienser:

250 g kokosmasse

180 g sukker, brunt

1 klype salt

3 stk eggehvite

Høyde (px): Bredde (px):
Clotilde Dusoulier

Sjokoladekake med kokos

Ingredienser:

75 g kokosmasse

200 g sukker

100 g smør

125 g yoghurt

4 stk egg

150 g hvetemel

2 ts bakepulver

1 klype salt

4 ss kakaopulver

Høyde (px): Bredde (px):
Clotilde Dusoulier

Iskrem med kokos

Ingredienser:

65 g kokosmasse

2 bokser kokosmelk

2 ss rom

2 ts vaniljeekstrakt

150 g sukker

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Sjokoladetrøfler med ulike dryss

Det er enkelt å lage sjokoladetrøfler.

Ingredienser:

200 g kokesjokolade, lys

1 dl kremfløte

Høyde (px): Bredde (px):
Clotilde Dusoulier

Frokostkaker med kokos

Det er godt med til kokos til frokost.

Ingredienser:

2 stk bananer

1 stk egg

35 g kokosolje

100 g havremel

40 g mandelmel

40 g tranebær (tørkede) eller rosiner

20 g kokosmasse

1 ss chia

0,5 ts bakepulver

1 klype salt

Høyde (px): Bredde (px):
Clotilde Dusoulier

Kokossmør

Ingredienser:

500 g kokosmasse

1 klype salt

kokosolje

Høyde (px): Bredde (px):
Clotilde Dusoulier

Stuing med kokosnøtt

Clotilde serverer oss en liten herlighet med kokos.

Til 4 porsjoner:

1,2 kg gulrøtter

2 ss olje

0,5 stk løk

1 ts salt

2,5 cm ingefær

4 stk nellikspiker

1 knivsodd kanel

4 dl kokosmelk

pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!