Oppskrifter med kjøttdeig

Derfor er kjøttdeig genialt

Nordmenn elsker kjøttdeig. Og det er ikke så rart...

DAGENS MIDDAGSTIPS: Tomatsuppe med kjøttdeig

DAGENS MIDDAGSTIPS: Tomatsuppe med kjøttdeig Foto: Foto. Erik Hannamann

Publisert Oppdatert

Du kan like kjøttdeig av mange grunner.

Du kan elske kjøttdeig fordi moren din lagde så gode kjøttkaker, eller fordi det beste måltidet i Spania var med de saftige kjøttbollene.

Du kan også like kjøttdeig fordi

- Kjøttdeig er billig

- Kjøttdeig er enda billigere i Sverige

- Kjøttdeig kan du lage lasagne av

- Kjøttdeig kan du lage pizza av

- Kjøttdeig kan du lage pasta med

- Kjøttdeig kan du lage hamburger av

...og så videre.

Og enda har jeg ikke nevnt kjøttdeigens viktigste egenskap: Du kan få den til å smake hva som helst! Kjøttdeigen har en suveren evne til å ta til seg smak. Så her er det bare å prøve seg fram.

Noen morsomme kombinasjoner er de her:

  • koriander og kumin
  • oregano og estragon
  • chili og paprika
  • hvitløk og rosmarin
  • Karri (som er en blanding av mange krydder)

Det finnes uttalige andre kombinasjoner også, selvsagt.

Nedenfor har jeg har funnet fram tre deilige oppskrfiter med kjøttdeig. Min oppfordring er (som alltid): Prøv den du ikke har laget før!

Peter Berg

Klassisk moussaka

Moussaka er grekernes svar på lasagnaen. Rettene ligner mye, men i moussakaen er pastaen byttet ut med aubergine. Aubergine er ubrukelig før den blir utsatt for masse varme. Da blir den til gjengjeld svært medgjørlig og smaker nydelig sammen med tomat og kjøttsaus.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

2 stk Aubergine

1 stk Squash

1 stk Løk, finhakket

2 fedd Hvitløk

0.5 kg Kjøttdeig

2 stk Tomatboks

1 ts Anis, malt

2 ts Oregano, tørket

1 ts Sukker

1 ss Hvitvinseddik

100 g Ost, revet

2 dl Melk

3 dl Kremfløte

2 stk Eggeplomme

2 ts Maisenna

Olje

Salt og pepper

Erik Hannemann

Tomatsuppe med kjøttdeig og crème fraîche

Denne tomatsuppeoppskriften er enkel og super. Kjøttdeigen gjør at den metter litt ekstra.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

3 stk Sjalottløk

2 fedd Hvitløk

200 g Kjøttdeig

2 stk Tomatboks

3 ss Kylling

3 dl Vann

3 dl Makaroni

2 ss Crème fraîche

Smør til steking

Salt og pepper

Erik Hannemann

Kjøttdeig i form

Kjøttdeig er veldig anvendelig. Her har du en klassisk rett med kjøttdeig i tomatsaus som får seg en overraskelse i ovnen.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Gul løk

500 g Kjøttdeig

2 stk Tomatboks

1 ss Sukker

1 ss Hvitvinseddik

1 ss Oregano, tørket

3 ss Kylling

Salt og pepper

Olje/smør til steking

750 g Poteter

250 g Smør

2 ss Sukker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning