Oppskrift på riskrem

Slik lager du riskrem

Slik lager du nydelig riskrem med ekte, hjemmelaget, rød saus.

Publisert Oppdatert

La oss være ærlige: Riskremen er ikke alltid like god.

Og hvorfor det?

Antakelig fordi de fleste jukser litt. Riskremen får ikke all den kjærligeheten den forjener.

Selve kremen er det ikke all verden fiksfakserier man kan gjøre uten å gå utenom de strenge konvensjonene. Som vanlig kan man bruke vaniljestang i steden for vaniljesukker, kanskje litt brunt sukker i kremen, men det nok også helt på grensen av det de fleste kan tåle. (Multekremen kan man gjøre litt til med...)

Gjør stas på sausen til riskremen

Og så er det sausen. Her er det aller best å gjøre det med bær, fra skrætsj. Det er simpelthen bare å mose bærene med en stavmikser (her er den beste i vår test) og presse det gjennom en sikt så du slipper frøene og smake tilmed sukker. En liten skvett kirsebærlikør eller lignende kan også piffe opp litt - men det liker nok ikke barna.

I denne videoen får du oppskriften på hjemmelaget riskrem. Du får også se hvordan du lager den deilige, røde sausen fra bunnen. Sjekk ut!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (Vi har runda 23.000!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Her er kokeboka du skal gi bort

Dette er den beste konfekten

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Slik lager du perfekt ribbe

Her kan du søke blant 5.000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Riskrem med hjemmelaget, rød saus

Her kommer juledesserten! Sausen kan du gjøre så søt du bare vil.For den er hjemmelaget.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

200 g Bær

1.5 dl Sukker

4 dl Kremfløte

4 ss Sukker

1 ss Vaniljesukker

5 dl Ris

50 g Mandler

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag